Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Serbia oferă 25 de euro fiecărui cetățean care se vaccinează anti-COVID-19

Serbia oferă 25 de euro fiecărui cetățean care se vaccinează anti-COVID-19

Un articol de: Ana Maria Dospinescu - 06 Mai 2021, 08:12
Serbia oferă 25 de euro fiecărui cetățean care se vaccinează anti-COVID-19 Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Serbia va acorda câte 25 de euro fiecărui cetățean care s-a vaccinat anti-COVID-19 până acum și celor care se vor imuniza până la finele acestei luni. Anunțul a fost făcut de președintele Aleksandar Vučić. Acesta și-a exprimat speranța că aproximativ trei milioane de persoane se vor vaccina până la sfârșitul lui mai. Serbia e una dintre țările europene în care campania de imunizare a decurs foarte bine, numai că interesul populației pare să fi scăzut în ultima vreme.

 

Serbia oferă bani celor care se vaccinează anti-COVID-19

 

AFP notează că această inițiativă pare a fi prima de acest fel din lume.

Cu o populație de șapte milioane de locuitori, Serbia a vaccinat până acum 1,3 milioane cu ambele doze, folosind atât seruri dezvoltate în Occident, cât și pe cele ruse și chineze.

„Toţi cei care au fost vaccinaţi cu una sau ambele doze şi toţi cei care se vor vaccina cel puţin cu o doză până la 31 mai vor primi 3.000 de dinari (25 euro)”, a anunţat Aleksandar Vučić. 

Președintele sârb speră ca astfel să motiveze populația și până la data limită aproximativ trei milioane de persoane să se vaccineze cel puțin cu prima doză. Acesta a mai precizat că vrea astfel și să-i recompenseze pe cei care au dat dovadă de responsabilitate până acum.

„Nu am văzut niciodată în literatura medicală ca cineva să fie plătit pentru a se vaccina anti-COVID-19. Am putea să fim primii nu doar în Europa, ci în lume”, a declarat epidemiologul sârb Zoran Radovanovic.

Vučić a mai anunțat că bugetarii care nu au fost vaccinaţi nu vor mai putea primi indemnizaţii pe timpul concediului medical dacă s-au îmbolnăvit de COVID-19.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?