Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Serghei Pugacev, fostul ”bancher a lui Putin”, reclamă Rusia la Haga și cere peste 10 miliarde de dolari

Serghei Pugacev, fostul ”bancher a lui Putin”, reclamă Rusia la Haga și cere peste 10 miliarde de dolari

Un articol de: - 22 Sep 2015, 10:27
Serghei Pugacev, fostul ”bancher a lui Putin”, reclamă Rusia la Haga și cere peste 10 miliarde de dolari Foto: adevarul.ro Externe

Serghei Pugacev, magnatul cunoscut în urmă cu ceva vreme drept ”bancherul lui Putin” datorită infruenței sale la Kremlin, depune plângere împotriva Rusiei și pretinde peste 10 miliarde de dolari după ce imperiul său comercial s-a prăbușit din cauza căderii în dizgrația președintelui Rusiei.

Avocații lui Pugacev au făcut publică o notificare de creanțe împotriva Rusiei, este susceptibilă să fie audiată la Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga. Ei urmează să prezinte reclamații marți, la Paris, potrivit Reuters.

"Domnul Pugacev a aşteptat răbdător acest moment, pentru a depune această reclamaţie, a doua cea mai importantă după Iukos", a declarat sub protecţia anonimatului, o persoană apropiată fostului ”bancher a lui Putin”.

Pugacev nu-i aduce acuzații numai lui Putin, ci și aliaților săi. Acesta spune că i-au îngenunchiat imperiul după ce au luat o parte dintre cele mai bune active.

Omul de afacer rus a creat Mejprombank (Banca Industrială Internaţională) în 1992, adică imediat după dezmembrarea URSS. Fiind una dintre cele mai mari bănci din Rusia, aceasta a deținut paritcipații la șantierele navale ”Nordic” și ”Baltic”. Cea din urmă a construit cuirasatele țarului, spărgătoarele de ghiață nucleare sovietice și un depozit uriaș de cărbune din Siberia.

Autoritățile ruse îl acuză pe Pugacev de deturnare de fonduri. Potrivit sursei citate, acesta și-a însușit peste 700 de milioane de dolari dintr-un credit destinat ajutorării băncii sale în perioada de criză.

Citeşte mai multe despre:   putin,   avocat