Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sfaturi de la Barack Obama pentru tinerii absolvenți. „Cu atâtea incertitudini în jur, lumea este acum gata să fie modelată de generația voastră” (VIDEO)

Sfaturi de la Barack Obama pentru tinerii absolvenți. „Cu atâtea incertitudini în jur, lumea este acum gata să fie modelată de generația voastră” (VIDEO)

Un articol de: Roxana Mirea - 19 Mai 2020, 14:51
Sfaturi de la Barack Obama pentru tinerii absolvenți. „Cu atâtea incertitudini în jur, lumea este acum gata să fie modelată de generația voastră” (VIDEO) sursa Foto: hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin Externe

Elevii din ani terminali au fost împiedicați de pandemia de coronavirus de a avea festifitatea de absolvire pe care si-au dorit-o. În acest context, a fost realizată o producție de televiziune menită să înlocuiască ceremonia de absolvire pentru a marca într-un fel sau altul momentul de care absolvenții nu vor avea parte. Printre invitașții de seamă ai emisiunii, s0a numărat și fostul președinte al SUA, Barack Obama.

 

Sfaturile lui Barack Obama pentru tinerii absolvenți

 

În cadrul programului Graduate Together: America Honors the High School Class of 2020, au fost invitați să vorbească Megan Rapinoe, Dua Lipa, Timothée Chalamet și Alicia Keys, dar și Barack Obama. Din cauza pandemiei de coronavirus, absolvenții de liceu au găsit diferite moduri de la sărbătorii încheierea unei perioade importante din viața lor.

Fostul președinte al SUA le-a amintit copiilor că doar de ei depinde să schimbe ceva în această lume. În acest sens, Barack Obama a venit cu o serie de sfaturi pentru tineri.

Acesta i-a sfătuit pe elevi, în primă fază, să fie netămători și că lumea așteaptă să fie modelată de generația lor. De asemenea, i-a îndemnat să învețe din greșelile trecutului istoric pentru a face lucrurile mult mai bine.

„Cu toate dificultățile cu care se confruntă țara acum, nimeni nu vă poate spune că „sunteți prea tineri să înțelegeți” sau că „așa s-au făcut lucrurile întotdeauna.” Pentru că, cu atâtea incertitudini în jur, lumea este acum gata să fie modelată de generația voastră. Cum eu sunt unul dintre bătrâni, nu vă voi spune ce să faceți cu puterea pe care o aveți în mâini (…).

În primul rând, nu vă fie frică. America a mai trecut prin vremuri grele. Sclavie, război civil, foamete, boli, Marea Criză, și 11 septembrie, și de fiecare dată am ieșit la capăt mai puternici. De obicei, pentru că o nouă generație, tineri ca voi, a învățat din greșelile trecutului și și-a dat seama cum să facă lucrurile mai bine”, i-a sfătuit Barack Obama.

 Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

Barack Obama a făcut apel la valorile etice

 

În continuare, fostul președinte a făcut apel la valorile etice și i-a încurajat pe tineri să facă ce cred ei că este bine, dar să se bazeze întotdeauna pe

Faceți ce credeți că e bine onestitate, munca, responsabilitate, echitate, generozitate și respectul față de ceilalți.

„Faceți ce credeți voi că e corect. Să faceți ce vă place, ce e la îndemână, ce e ușor… așa gândesc copiii. Din păcate, mulți dintre așa-zișii adulți gândesc încă așa, incluzându-i pe cei cu titluri și joburi importante, și de aceea lucrurile merg atât de rău.

Sper că veți decide să vă bazați pe valori precum onestitatea, munca, responsabilitatea, echitatea, generozitatea și respectul pentru ceilalți. Nu veți reuși de fiecare dată. Veți face greșeli așa cum facem toți. Dar dacă ascultați adevărul dinlăuntrul vostru, chiar și când e dificil, chiar și când nu e la îndemână, oamenii vor observa. Vor gravita către voi și veți fi parte din soluție, și nu parte din problemă”, i-a mai sfătuit acesta.

 

Fostul președinte al SUA i-a sfătuit să fie mereu împreună

 

Barack Obama le-a mai dat elevilor un ultim sfat. Acesta i-a îndemnat să construiască o comunitate, amintindu-le că nu vor reuși niciodată singuri, că au nevoie să fie mereu împreună și să nu lase empatia deoparte.

„În cele din urmă, construiți o comunitate. Nimeni nu face lucruri mari de unul singur. Acum, când oamenii sunt speriați, este ușor să fiți cinici și să spuneți „O să am grijă de mine și de familia mea sau de oamenii care arată ca mine sau se roagă ca mine.” Dar dacă e să trecem prin aceste momente dificile, dacă ele vor crea o lume în care fiecare va avea oportunitatea să își găsească un loc de muncă sau să își permită să meargă la colegiu, dacă vom salva mediul și vom învinge și alte pandemii, atunci va trebui să facem asta împreună. Așa că fiți atenți la luptele celorlați. Luptați pentru drepturile altora. Lăsați în urmă vechile moduri de a gândi, prejudecățile, sexismul, rasismul, statutul, lăcomia, și puneți lumea pe o altă cale”, i-a mai sfătuit Barack Obama.

Sfaturi de la Barack Obama pentru tinerii absolvenți

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama