Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sfidare sau eroare? Preşedintele şi-a recunoscut CRIMELE extrajudiciare!

Sfidare sau eroare? Preşedintele şi-a recunoscut CRIMELE extrajudiciare!

Un articol de: B1.ro - 28 Sep 2018, 13:32
Sfidare sau eroare? Preşedintele şi-a recunoscut CRIMELE extrajudiciare! Externe

În plină anchetă a Curții Penale Internaționale, președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a mărturisit pentru prima dată că a autorizat crime extrajudiciare ca parte a războiului său cu drogurile, relatează The Guardian.

Duterte a afirmat aceasta în timpul unui discurs la palatul prezidențial, joi: ”Am spus armatei, care este vina mea? Am furat chiar și un peso? Singurul meu păcat sunt crimele extrajudiciare”.

Anterior preşedintele negase că crimele extrajudiciare au fost sponsorizate de stat. Nu este clar dacă e vorba de o afirmaţie sfidătoare sau doar „i-a scăpat porumbelul” în timpul unui discurs inflamant în care i-a provocat pe toţi cei care critică modul în care conduce ţara.

Recunoașterea directă a rolului său în aceste decese ar putea cântări în cadrul investigației preliminare aflată în curs la Curtea Penală Internațională, privind miile de crime extrajudiciare efectuate de Duterte în cadrul războiului împotriva drogurilor.

Nu mai departe de marţi, la Curtea Penală Internaţională (ICC), a fost depusă de către un ONG a doua petiţie prin care preşedintele Rodrigo Duterte este acuzat de asasinat şi crime împotriva umanităţii.

Brad Adams, directorul Observatorului pentru drepturile omului din Asia, a spus că ”recunoașterea ar trebui să șteargă orice dubiu cu privire la vina președintelui”.


 

Citeşte mai multe despre:   Filipine,   Rodrigo Duterte