Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Și dacă în spatele așa zisei Lovituri de stat din Turcia e însuși Erdogan? Ion Cristoiu, ipoteză halucinantă despre Turcia

Și dacă în spatele așa zisei Lovituri de stat din Turcia e însuși Erdogan? Ion Cristoiu, ipoteză halucinantă despre Turcia

Un articol de: - 16 Iul 2016, 13:44
Și dacă în spatele așa zisei Lovituri de stat din Turcia e însuși Erdogan? Ion Cristoiu, ipoteză halucinantă despre Turcia Foto: evz.ro Externe

Ion Cristoiu a avut o reacție pe blogul său după acțiunea militarilor din Turcia care au vrut să-l dea jos pe Erdogan.

Jurnalistul a făcut câteva remarci cu privire la tentativa de lovitură de stat din Turcia de vineri seara.

    „Șeful statului n-a fost anihilat, condiție crucială pentru succesul unei lovituri de stat militare. A fost lăsat liber și premierul, care a putut comunica tot timpul cu opinia publică.

    Puciștii nu comunică o clipă cu opinia publică, o altă condiție crucială pentru succes. Dacă n-ai sprijinul Poporului, e inutil să te mai apuci de așa ceva. Ca să nu mai spun că nici acum, după eșec, nu e limpede cine erau și ce voiau. Mai aveau puțin și se exprimau pe facebook!

    Excepție făcînd un așa zis Consiliu politic, n-a fost limpede ce urmăresc din punct de vedere politic, ba chiar și din punct de vedere militar, puciștii. Gesturile lor sînt haotice, fără un plan prealabil, lăsînd impresia unei improvizații absolute.

    Sediile simbol ale Puterii nu sînt cucerite imediat și fără probleme. A se vedea în decembrie 1989, luarea cu asalt a sediului CC al PCR, sediu simbol al Regimului.

    Puciștii n-au sprijinul întregii armate și mai ales al altor instituții de forță. Cînd se pune la cale o lovitură de stat, se încheie din timp tîrguri cu cei care vor să supraviețuiască și după.

    De regulă, America reacționează imediat, condamnînd Lovitura de stat, în astfel de împrejurări. Președintele Erdogan a fost ales prin scrutin liber și independent. Nu poate fi dat jos prin intervenții ale militarilor. În acest caz, Casa Albă a anunțat că președintele urmărește evenimentele din Turcia ( nici măcar cu îngrijorare, cum o face Klaus Iohannis), fără a zice o vorbă despre lovitura dată democrației”, a spus Ion Cristoiu.

 Cine este bărbatul de 68 de ani, din Onești, care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori, pe balconul locuinței sale. Criminalul a sunat chiar el la 112

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Turcia