Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Singura companie care mai fabrica mașini de scris și-a închis porțile

Singura companie care mai fabrica mașini de scris și-a închis porțile

Godrej și Boyce, singura companie care încă mai producea mașini de scris, și-a închis porțile în Mumbai, India, anunță Daily Mail.

Cu toate că invenția care a revoluționat stilul nostru de lucru și care a reprezentant o piesă importantă a mediului de muncă a fost demult înlocuită cu calculatorul, fapt care, se pare că duce  treptat la disparția acestora.

"Nu mai primim comenzi (...) Din 2000 calculatoarele au început să domine piața. Toate companiile au dat faliment, doar noi am rezistat. Din 2009 am început să producem între 10.000 și 12.000 de mașini, însă acum nimeni nu le mai achiziționează", a declarat managerul general al companiei Godrej și Boyce, Milind Dukle.

Mașina de scris a fost una dintre cele mai importante inveții ale lumii moderne, stând la baza procesului de comunicare încă din secolul al XVIII-lea. Primul dispozitiv mecanic folosit pentru dactilografierea textelor a fost produs în 1867, în Statele Unite.

La 6 ianurie 1714, inginerul englez Henry Mill a brevetat pentru prima oară o mașinărie care putea să imprime literele una după alta. Prima mașină de scris funcțională a fost inventată de către Pellegrino Turri, în 1808, pentru a veni în ajutorul persoanelor oarbe.

Prima mașină electrică a fost construită în 1902. Datorită îmbunătățirilor aduse dispozitivului, astăzi milioane de oameni se bucură de formatul qwerty al tastaturii.

Citeşte mai multe despre:   companie,   India