Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Siria ar putea folosi arme chimice în cazul unei intervenții străine

Siria ar putea folosi arme chimice în cazul unei intervenții străine

Siria a recunoscut, luni, pentru prima dată, că deține arme chimice și biologice, spunând că le-ar putea folosi în cazul în care țara se va înfrunta cu o intervenție străină.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Jihad Makdissi, a declarat că armata nu va folosi armele chimice ca metodă de represiune asupra rebelilor, dar ar putea să le folosească împotriva forțelor externe.

„Orice arme chimice sau bacteriene nu vor fi folosite niciodată... în timpul crizei din Siria, indiferent de cum se desfășoară aceasta. Aceste arme sunt  depozitate și ținute ferit de forțele militare siriene și se află sub suprevegherea directă a lor și nu vor fi niciodată folosite dacă Siria nu se înfruntă cu agresiuni străine,” a declarat acesta, citat de Reuters.

Damascul nu a semnat convenția internatională din 1992 care interzice folosirea, producerea și depozitarea armelor chimice, dar în trecut oficialitătile au negat că ar avea astfel de rezerve.

Insurgenții sirieni se tem că forțele lui Assad vor recurge la arme neconvențioale în încercarea de a recupera teritoriile dobândite de rebeli pe parcursul teritoriului.

Forțele lui Bashar al-Assad au lansat ofensive puternice împotriva rebelilor sirieni, ceea ce demonstrează deteminarea sa de a rămâne la putere chiar și cu costuri foarte mari. La nivel international, presiunile asupra lui Assad au crescut în mod dramatic în ultima săptămână, prin ofensiva rebelilor sirieni în cele mai mari două orașe și un atac cu bombă care a ucis patru membri ai cercului de apropiați ai președintelui.

Citeşte mai multe despre:   siria,   arme chimice,   ministerul de externe,   Bashar al-Assad,   Damasc
 
 
 
Loading...