Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Siria: Cel puţin 100 de persoane au fost ucise în regiunea Hama. Guvernul neagă orice implicare

Siria: Cel puţin 100 de persoane au fost ucise în regiunea Hama. Guvernul neagă orice implicare

Cel puţin o sută de persoane, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi în regiunea Hama din centrul Siriei de către forţele fidele regimului Bashar al Assad.

Masacrul a avut loc într-un sat, acolo unde familii întregi au fost omorâte cu brutalitate iar cel puţin 12 trupuri au fost găsite complet carbonizate.

Opoziţia siriană, prin intermediul liderului Consiliului Naţional Sirian, a lansat un apel către observatorii internaţionali, cărora le cer să se deplaseze în zonele afectate.

Acest episod vine la scurt timp de la uciderea a cel puţin 130 de persoane, printre care şi câteva zeci de copii, la Hula, pe 25 mai.

Activiştii Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului au spus că cel puţin 38 de victime erau bărbaţi, iar restul, femei şi copii. Aceştia au postat pe internet mai multe filmări, realizate la scurt timp după atac, iar imaginile sunt şocante. Cel puţin 12 trupuri au fost arse iar cele mai multe dintre persoane au fost ucise cu lovituri de cuţit iar apoi împuşcate, după ce satul a fost bombardat timp de o oră.

În ciuda adoptării unui acord pentru încetarea focului pe 12 aprilie, la propunerea emisarului ONU şi al Ligii Arabe, Kofi Annan, rebelii fideli regimului de la Damasc continuă să bombardeze oraşele siriene şi să îi ucidă pe cei care doresc înlăturarea de la putere a preşedintelui Assad. În cele 15 luni de confruntări între cele două tabere, se estimează că cel puţin 15.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Guvernul sirian a negat implicarea în masacrul de la Hama.

"Ceea ce o anumită parte din presă a prezentat despre ceea ce s-a întâmplat la al-Kubeir, din regiunea Hama, este complet fals", a menţionat Guvernul sirian într-un comunicat citat de Herald Sun.

"Un grup terorist a comis o crimă îngrozitoare în regiunea Hama, nouă persoane fiind ucise. Reportajele presei pot contribui la vărsarea de sânge a sirienilor."

Citeşte mai multe despre:   Siria,   masacru,   Bashar al-Assad,   ONU