Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Siria: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel al Damascului

Siria: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel al Damascului

Un articol de: - 15 Mai 2017, 07:15
Siria: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel al Damascului Foto> Daily Mail Externe

Peste 2000 de civili și insurgenți au fost evacuați duminică din al treilea cartier rebel al Damascului, conform presei de stat, acesta fiind un pas înainte în vederea atingerii obiectivului regimului de a eradica prezența rebelă în capitală.

Cartierul Qaboun a fost evacuat după alte două cartiere rebele, Barzeh și Tishreen, aflate încă din 2012 sub controlul opozanților regimului. „Prima fază a acorduluiîn cartierul Qaboun s-a încheiat cu plecarea a 2.289 de persoane, dintre care 1.058 de indivizi înarmați”, a precizat guvernantorul orașului Damasc, Beshr Assaban, conform Agerpres.

Obiectivul evacuării a fost stoparea oricărei prezențe armate în cartier. Rebelii și familiile acestora au fost transportați în numeroase autobuze albe. Operațiunea a început de miercuri, iar trupele regimului au reușit să constrângă zeci de membri opozanți să se predea. Vineri au fost evacuați peste 1.200 de civili.

ONU a denunțat aceste evacuări ca „deplasări forțate”, opoziția siriană calificându-le drept „crime împotriva umanității”.