Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Siria se confruntă cu o nouă criză. Fenomenul de foamete este în creștere

Siria se confruntă cu o nouă criză. Fenomenul de foamete este în creștere

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Iun 2020, 00:12
Siria se confruntă cu o nouă criză. Fenomenul de foamete este în creștere Sursa Foto: Evenimentul Zilei Externe

În Siria, devastată de un război intern, oamenii suferă de foamete mai mult ca oricând. Trist este faptul că această situație s-ar putea agrava, au avertizat mai multe organizații non guvernamentale care luptă pentru combaterea sărăciei în rândul locuitorilor statului în cauză, notează AFP.

Sirienii care au suferit deja aproape un deceniu de război și deplasări se confruntă acum cu un nivel fără precedent de foame, lăsând milioane de oameni vulnerabili la Covid-19. Astfel, sirienii se luptă cu o nouă criză.

 

 

Foametea este mai gravă ca oricând în Siria

 

 

Oamenii din Siria riscă să se confrunte cu o foamete ”de proporţii biblice” din cauza pandemiei de coronavirus. 

Restricțiile impuse în vederea combaterii răspândirii noului virus Covid-19 au dus la un număr fără precedent de familii din Siria care nu mai sunt în măsură să pună mâncare pe masă sau să câștige suficienți bani pentru a-și permite necesitățile de bază. Prin urmare, putem spune că oamenii din Siria se confruntă cu o foamete ”de proporţii biblice” din cauza pandemiei de coronavirus. 

”În prezent, circa 9,3 milioane de sirieni merg la culcare flămânzi, iar alte două milioane sunt în pericol de a ajunge în aceeaşi situaţie", au avertizat mai multe organizaţii neguvernamentale internaţionale într-un comunicat de presă.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Conferința de la Bruxelles, găzduită de Uniunea Europeană (UE) și ONU la 30 iunie, își propune să strângă fonduri și să fie de acord asupra schimbărilor de politici care vor ajuta sirienii din interiorul țării și din regiune să iasă din această situație fără precedent.

Agențiile Oxfam, Humanity & Inclusion, CARE International, World Vision International, Comitetul internațional de salvare, Mercy Corps și Consiliul norvegian pentru refugiați avertizează că, dacă finanțarea și accesul umanitar nu sunt mari, mulți sirieni, inclusiv cei care trăiesc ca refugiați în regiune, vor fi împins în pragul înfometării. 

 

 

Un deceniu de război şi strămutări

 

 

În Siria, insecuritatea alimentară afectează cu 42% mai mulţi oameni decât anul trecut, arată textul semnat, printre alţii, de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC), Oxfam, CARE şi Mercy Corps.

”Sirienii, care au suferit deja practic un deceniu de război şi strămutări, se confruntă în prezent cu un nivel de foamete fără precedent", afirmă organizaţiile, atrăgând atenţia că "dacă finanţările şi accesul umanitar nu se ameliorează, numeroşi sirieni, în special cei refugiaţi în regiune, vor fi şi ei la limita foametei”

”Asistenţa internaţională este acum mai necesară ca oricând”, au afirmat reprezentanții ONG-urilor.

Acestea sunt doar câteva dintre declarațiile făcute de reprezentanții agențiilor preocupate de problemele grave cu care se confruntă oamenii din statul sirian.

Conflictul din Siria, care a fost declanşat în 2011, s-a soldat până acum cu aproximativ 380.000 de morţi. Revolta a obligat jumătate din populaţie să se refugieze în alte regiuni din ţară sau peste hotare.

Citeşte mai multe despre:   Siria