Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sute de mii de sirienii aflați de pe teritoriul ocupat de Turcia au fost deconectați de la rețeaua de apă, în plină pandemie. Oamenii nu au voie să își părăsească locuințele din cauza carantinei

Sute de mii de sirienii aflați de pe teritoriul ocupat de Turcia au fost deconectați de la rețeaua de apă, în plină pandemie. Oamenii nu au voie să își părăsească locuințele din cauza carantinei

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Mar 2020, 21:54
Externe

Aproximativ 460,000 de sirieni care locuiesc de pe teritoriul ocupat de Turcia a fost deconectați de la rețeaua de apă, în plină pandemie.

Forțele militare turce aflate la Tel Abyad controlează rezervele de apă ale sirienilor și le-au oprit, iar zeci de mii de copii au de suferit din această cauză.

Măsura a fost aplicată în cel mai greu moment posibil pentru sirieni și pentru minoritățile kurde și creștine care se află în izolare din cauza pandemiei și care nu se pot descurca fără apă. 

Începând cu 21 martie, locuitorii au raportat că apa a fost întreruptă de la stația Allouk. Apa ar putea fi adusă de camioane, dar într-un moment în care OMS recomandă distanțarea socială, acest lucru nu este posibil din cauza amenințări de răspândire a virusului.

Regimul sirian nu oferă sprijin cetățenilor din estul țării, iar punctele de trecere a frontierei către Irak sunt închise din cauza pandemiei.

Mai mult, oamenii sunt la mila sorții și din cauza faptului că comunitatea internațională a tăiat furnizarea ajutoarelor și nu oferă nici teste pentru depistarea virusului.

Forțele turcești ocupă regiuni din estul Siriei în apropiere de Tel Abyad, dar nu oferă populației condițiile minime de supraviețuire, în schimb  sunt acuzate de jafuri, răpire și excrocare.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Pandemie