Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Situație alermantă în Marea Britanie: Rata de reproducere a noului coronavirus crește semnificativ. Guvernul de la Londra a decis noi restricții

Situație alermantă în Marea Britanie: Rata de reproducere a noului coronavirus crește semnificativ. Guvernul de la Londra a decis noi restricții

Un articol de: George Lupu - 11 Sep 2020, 17:25
Situație alermantă în Marea Britanie: Rata de reproducere a noului coronavirus crește semnificativ. Guvernul de la Londra a decis noi restricții Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Rata transmisiei COVID-19 a crescut peste un nou nivel critic, în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că infecția crește exponențial, arată cifrele oficiale.

Potrivit Grupului consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE), cea mai recentă estimare pentru parametrul R în Marea Britanie este cuprinsă între 1,0 și 1,2.

Cifra  reprezintă numărul mediu de persoane pe care fiecare persoană infectată cu coronavirus le infectează, scrie news.sky.com.

În același timp, numărul cazurilor nou diagnosticate continuă să crească, cu o incidență mai mare observată la tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Ultima dată când rata de reproducere a fost peste 1 a fost la începutul lunii martie. Se înțelege că școlile și universitățile ar trebui să cauzeze o creștere suplimentară a răspândirii COVID-19.

Cifra R actualizată are loc în contextul în care urmează să intre în vigoare interdicția adunărilor de peste șase persoane, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, în timp ce britanicilor li se va interzice să se întâlnească în Birmingham, Sandwell și Solihull.

Între timp, date separate, care au introdus numărul SAGE, indică faptul că numărul cazurilor de coronavirus se dublează în fiecare săptămână în Anglia, iar numărul R ar putea ajunge până la 1,7.

Oamenii de știință care conduc cercetările au întărit necesitatea „regulii celor șase” pentru adunări sociale în urma constatărilor.

Nivelurile de infecție au fost examinate la populația generală din Anglia după ce peste 150.000 de voluntari au fost testați pentru studiul în timp real al evaluării transmisiilor comunitare (REACT-1).ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Din cele 152.909 rezultate, 136 au fost pozitive, iar prevalența s-a dublat la fiecare 7,7 zile, indică cifrele.

Se estimează că 13 persoane la 10.000 au fost infectate cu COVID-19 în Anglia între 22 august și 7 septembrie, comparativ cu patru persoane la 10.000 între 24 iulie și 11 august 2020.

Prevalența este mult mai mică decât la mijlocul lunii martie, când viteza de creștere a fost de trei până la patru zile (cu un număr mai mare de infecții), dar este mai mare decât ar dori experții.

Pe baza rezultatelor, oamenii de știință au estimat numărul R la 1,7.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat: „Am văzut în întreaga lume o creștere a cazurilor, inițial în rândul persoanelor mai tinere, duce la spitalizări și la decese.

El a adăugat că este „atât de important” ca toată lumea să respecte legea și să socializeze în grupuri de până la șase persoane.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   COVID-19