Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Situație critică în SUA. Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională, solicitate pentru a interveni (VIDEO)

Situație critică în SUA. Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională, solicitate pentru a interveni (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Ian 2021, 23:45
Situație critică în SUA. Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională, solicitate pentru a interveni (VIDEO) Externe

Mii de manifestanți continuă să forțeze intrarea în clădirea Congresului american, scandând mesaje pro-Trump. Clădirea Capitolului este blocată, iar Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională din Maryland au răspuns solicitării poliţiei Capitoliului de a interveni la fața locului.

 

Situație critică în SUA. Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională, pe cale să intervină

 

Serviciile Secrete ale SUA, FBI şi Garda Naţională din Maryland vor sprijini poliţia Capitoliului în timp ce ofiţerii încearcă să reţină şi să disperseze mulţimea de susţinători ai lui Trump.

FBI a confirmat că va ajuta poliţia pentru „a proteja proprietatea federală şi siguranţa publică”.

 

Și Guvernatorul din Maryland, Larry Hogan, a ordonat Gărzii Naţionale a statului să acţioneze rapid în sprijinul poliţiştilor din oraş.

Reporterii baricadaţi într-un birou din Capitoliu au salutat venirea ofiţerilor, care i-a alertat pe toţi să se adăpostească.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Amintim, la momentul izbucnirii asediului, Congresul se afla în sesiune pentru a număra și a certifica voturile Colegiului Electoral pentru președinte și vicepreședinte. Câteva mii de manifestanți pro-Trump au încercuit și atacat clădirea Capitolului, forțând intrarea.

Membrilor Congresului li s-a ordonat să caute adăpost și să rămână departe de uși și ferestre. Personalul administrativ a fost avertizat să se deplaseze în interiorul birourilor lor, să încuie ușile, să caute adăpost și să rămână în tăcere.

 

Mesajele lui Donald Trump care au declanșat revoltele

 

Manifesațiile violente au izbucnit la scurt timp după ce Donald Trump a făcut un apel controversat pe Twitter la votanții săi.

Cu câteva ore înainte de validarea formală în Congres a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020, Donald Trump se roagă de Mike Pence să blocheze procesul și să răstoarne de unul singur rezultatul alegerilor, deși acest lucru nu este posibil constituțional și legal.

„Statele vor să își corecteze voturile, despre care știu că sunt bazate pe iregularități și fraudă, iar procesul corupt nu a primit aprobarea legislativelor. Mike Pence nu trebuie decât să le trimită înapoi către state ȘI CÂȘTIGĂM. Fă-o, Mike, acesta este momentul pentru curaj extrem!”, a scris Trump pe Twitter.

După ce violențele au escaladat, Donald Trump a publicat un nou tweet în care le cere protestatarilor să „rămână pașnici”, să evite orice violență și să respecte forțele de ordine

Citeşte mai multe despre:   SUA,   revolta,   Donald Trump,   Joe Biden,   anarhie