Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Slovenia a desemnat Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă

Slovenia a desemnat Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă

Un articol de: George Lupu - 01 Dec 2020, 14:32
Slovenia a desemnat Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă sursa foto: pixabay Externe

Slovenia a desemnat luni Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă, alăturându-se unui număr tot mai mare de state europene care au făcut pași similari în ultimele săptămâni pentru a pune capăt diferențierii dintre aripa politică și gruparea armată a grupului.

Într-o declarație, guvernul statului central european a spus că va trata de acum înainte grupul sprijinit de Iran, cu sediul în Liban, ca „o organizație criminală și teroristă care prezintă o amenințare la adresa păcii și securității”, scrie timesofisrael.com.

„Activitățile Hezbollah sunt împletite cu crima organizată și desfășurarea de activități teroriste sau paramilitare la scară globală”, a declarat guvernul din Ljubljana într-un comunicat.

Decizia a urmat recomandările Grupului permanent de coordonare pentru măsuri restrictive, care este condus de un oficial al Ministerului de Externe sloven, care a prezentat guvernului un raport privind „activitățile și modul de funcționare” al Hezbollah, potrivit declarației.

Ministrul de externe al Israelului, Gabi Ashkenazi, a mulțumit Ljubljana pentru mișcare. „Această decizie se alătură deciziilor luate în ultimele luni de guvernele din Europa și America Latină. Hezbollah este o organizație care, în primul rând, rănește cetățenii libanezi și îi ia ostatici pentru a servi intereselor Iranului ", a spus el într-o declarație.

El a cerut altor națiuni și Uniunii Europene să urmeze exemplul. Elnet, o organizație non-profit dedicată promovării relațiilor Israel-Europa, a salutat decizia Sloveniei.

"Slovenia se alătură unui număr din ce în ce mai mare de țări europene care au făcut acest pas important, trimitând un mesaj clar împotriva violenței, terorismului și urei", a declarat grupul într-un comunicat.

Hezbollah are o lungă istorie a terorii și a activităților legate de terorism împotriva țintelor europene și în Europa. Sunt necesare acțiuni suplimentare la nivel european pentru a aborda aceste amenințări. ”

Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Citeşte mai multe despre:   Hezbollah,   Slovenia