Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Slovenia impune carantină de 14 zile pentru persoanele venite din România

Slovenia impune carantină de 14 zile pentru persoanele venite din România

Un articol de: Traian Avarvarei - 31 Iul 2020, 16:55
Slovenia impune carantină de 14 zile pentru persoanele venite din România Sursa foto: Pixabay Externe

Guvernul sloven a anunțat, vineri, impunerea unei perioade de izolare de 14 zile pentru persoanele venite din România și alte patru țări, ca măsura de prevenire a răspândirii noului coronavirus, transmite agentia EFE, potrivit Agerpres.


 


 

Slovenia impune carantina pentru persoanele venite din România


 

În afară de România, pe lista neagră a Sloveniei mai sunt Bulgaria, India, Bahamas și cinci regiuni ale Spaniei: Valencia, Catalonia, Tara Bascilor, Aragon si Navarra.

Românilor care ajung în Slovenia li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile. Tranzitul cetățenilor români spre țara de rezidență nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore.

 


 

Lista țărilor europene care îi bagă în izolare pe turiștii români
 


 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos


 

În contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 este în creştere în România, în ultimele 24 de ore fiind raportat un număr mare de noi cazuri de îmbolnăvire, românii primesc tot mai multe restricţii de călătorie. Mai multe ţări interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea.

De asemenea, Norvegia şi Finlanda au anunțat că restricţionează accesul persoanelor venite din România, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a-i primi pe compatrioții noștri.

Mai nou, Marea Britanie şi Irlanda de Nord procedeză la fel cu persoanele sosite din țara noastră. Prin urmare, dacă vii de la Londra la Bucureşti, nu ai parte de restricţii, însă regula nu e valabilă şi în sens invers. Autoritățile britanice au decis să nu includă România pe lista celor 59 de ţări considerate sigure.

Un alt exemplu, Ungaria a adăugat România pe lista galbenă. Astfel, la intrarea în statul vecin, românii vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul. Și în situaţia în care nu prezintă simptome, românii vor fi obligați să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile. 

Totodată, uutoritățile de la Viena au implementat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit pe teritoriul Austriei pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România. Noile condiții rămân în vigoare până la data de 30 septembrie 2020.

Prin urmare, toate persoanele ce ajung în Austria venind din România trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru depistarea infecției cu noul virus COVID-19, efectuat în ultimele patru zile, sau vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În Cipru, cetățenii români pot intra doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

În Grecia se intră cu test negativ de Covid-19, după cum bine se știe.

Cetățenii români care intră în Estonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile.

Cetățenii români care sosesc în Letonia trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.

Lituania a decis să-și închidă granițele pentru români. Accesul rezidenților din România în statul baltic va fi interzis din 13 iulie.

Toate persoanele care ajung în Irlanda din România trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.

Cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, poate fi consultată aici lista pusă la dispoziție de MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.