Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ŞOC: Dispariții MISTERIOASE ale unor oameni de afaceri

ŞOC: Dispariții MISTERIOASE ale unor oameni de afaceri

Un articol de: - 16 Iun 2017, 17:05
ŞOC: Dispariții MISTERIOASE ale unor oameni de afaceri Foto: Botosani.ro Externe

O serie de dispariții ale unor afaceriști chinezi au atras atenția presei internaționale.

Exemplul cel mai recent îl are ca protagonist pe Wu Xiaohui, președintele unei companii de top din domeniul asigurărilor, care deține Waldorf Astoria din New York.

Bărbatul a fost inițial reținut de autoritățile de la Beijing pentru o anchetă guvernamentală, dar nimeni nu mai știe nimic de el, scrie Money.

Vârful asaltului a avut loc în 2015, când zeci de directori executivi de companii au dispărut în același mod. Unii s-au reîntors, alții nu.

Miliardarul Xiao Jianhua, care controlează Tomorow Group, un gigant în zona dezvoltatorilor de proprietăți, a fost și el ridicat și nimeni nu mai știe nimic de el. La câteva zile după dispariție, o presupusă declarație aparținând potentului om de afaceri a fost publicată într-un ziar: Jianhua spunea că se recupera „peste mări”. Cinci luni mai târziu, nici o urmă de miliardar.

Guo Guangchang, stăpânul imperiului Fosun Group, a fost făcut și el nevăzut o perioadă. Când s-a întors, compania sa a publicat un comunicat în care arată că acesta ar fi ajutat oficialitățile într-o serie de investigații.

Zhuo Chengjian, fondatorul celui mai important brand de haine din China, a dispărut și el pentru 10 zile, dar nu a vrut să ofere nicio explicație.

Niciun ofical nu vorbește despre aceste incidente.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   China,   Beijing