Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Soluții pentru criza imigranților: Serbia, Macedonia, Austria şi Ungaria au semnat o declaraţie de intenţie pentru apărarea frontierelor

Soluții pentru criza imigranților: Serbia, Macedonia, Austria şi Ungaria au semnat o declaraţie de intenţie pentru apărarea frontierelor

Un articol de: - 04 Sep 2015, 18:15
Soluții pentru criza imigranților: Serbia, Macedonia, Austria şi Ungaria au semnat o declaraţie de intenţie pentru apărarea frontierelor Foto: tirgumureseanul.ro Externe

Oficiali din cadrul ministerelor de Interne sârb, ungar, macedonean şi austriac au semnat vineri, la Ohrid, o declaraţie de intenţie privind cooperarea în protejarea frontierelor, relatează MTI, potrivit Mediafax.

Ministrul sârb a subliniat că declaraţia atestă faptul că cele patru ţări intenţionează să găsească o soluţie la criza imigranţilor.

"În pofida faptului că nu este membră UE, Serbia este pregătită să-şi asume partea care-i revine în găsirea unei soluţii la criză şi să accepte un număr de imigranţi", a declarat ministrul sârb.
Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria sunt considerate ţări de tranzit şi nu se poate aştepta de la ele să-şi asume cea mai mare parte a poverii imigraţiei, a mai declarat Nebojsa Stefanovici.

”Aceasta nu este problema unei singure ţări, ci a UE ca întreg”, a subliniat el.

Documentul a fost semnat de către miniştrii de Interne sârb Nebojsa Stefanovic, macedonean Mitko Cavkov, austriac Johanna Mikl-Leitner şi secretarul de stat Krisztina Berta de la ministerul ungar.

Cele patru ţări se angajează prin acest acord să mobilizeze unităţi internaţionale de patrulare la frontierele sârbo-ungară, sârbo-macedoneană şi macedoneano-greacă, în lupta împotriva traficanţilor de persoane şi trecerii ilegale a frontierei.

Citeşte mai multe despre:   UE