Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sondaj: Americanii sunt pesimiști cu privire la viitorul țării lor și dezaprobă în proporție de 80% activitatea Congresului

Sondaj: Americanii sunt pesimiști cu privire la viitorul țării lor și dezaprobă în proporție de 80% activitatea Congresului

Un articol de: - 09 Aug 2016, 16:29
Sondaj: Americanii sunt pesimiști cu privire la viitorul țării lor și dezaprobă în proporție de 80% activitatea Congresului Foto: whova.com Externe

Americanii nu sunt mulțumiți de activitatea președintelui Barack Obama și nici a Congresului în perioada 2009-2016 și sunt pesimiști cu privire la viitorul țării lor, arată un sondaj publicat de Wall Street Journal.

Totodată, acesta a mai relevat că pe 4 august candidata democrată la alegerile prezidențiale, Hillary Clinton, se bucura de susținerea a 46% dintre cetățeni, în vreme ce adversarul ei republican, Donad Trump, avea cu șapte procente mai puțin.

68,5% dintre americani sunt nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă țara lor, față de 48,5% - procentul înregistrat în iunie 2009. Doar 24% dintre americani consideră că țara lor urmează calea corectă.

Cât despre activitatea președintelui Obama, aceasta era, în februarie 2009, apreciată de 61,8% dintre americani, iar acum este apreciată de 50,1% dintre americani.

Sondajul mai arată că, dacă în februarie 2009, 19,4% dintre ei nu erau de acord cu activitatea pe care preşedintele Obama o desfăşura, acum numărul nemulțumiților e de 46,7%.

Aproximativ 80% dintre americani dezaprobă activitatea Congresului Statelor Unite și doar 14,3% o aprobă.

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   Statele Unite,   SUA,   obama,   congres