Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sondaj: 89% din cetățenii Serbiei sunt împotriva aderării la NATO! Principalul motiv, bombardamentele din 1999

Sondaj: 89% din cetățenii Serbiei sunt împotriva aderării la NATO! Principalul motiv, bombardamentele din 1999

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Iun 2019, 14:45
Sondaj: 89% din cetățenii Serbiei sunt împotriva aderării la NATO! Principalul motiv, bombardamentele din 1999 foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

O pondere de 89% din cetățenii Serbiei sunt împotriva aderării la NATO, în timp ce numai 11% susțin acest demers, transmite HINA preluată de Agerpres.

Rezultatele publicate marți arată că 70,2% din cei care au răspuns indică bombardamentele din 1999 ale NATO asupra Serbiei drept motiv pentru care nu vor să adere la Alianță. Alți 10,2% nu sunt de acord cu opiniile, perspectivele globale și obiectivele NATO.

Experienţa personală a fost decisivă pentru 39,3% din poziţiile sârbilor faţă de NATO, iar influenţa presei a contat în 23,7% din cazuri.

Sondajul arată că doar 40% din sârbi au încredere în țara lor, iar 19% nu. Totuși, doar 5% consideră că materialele de presă despre NATO sunt obiective, iar 49% le apreciază ca fiind lipsite de obiectivitate. Restul răspunsurilor au indicat lipsa unei opinii sau convingerea că subiectul este tratat în mod neutru.

În orice caz, concluzia este că presa nu modifică sentimentele cetățenilor sârbi față de NATO, care sunt destul de profunde și nu pot fi influențate extrinsec, a afirmat Jelena Fratucan, reprezentanta agenției Nina Media, care a participat la sondaj.

HINA menţionează că în presa sârbă raportul între materialele pozitive despre NATO şi cele negative este de 1 la 3,32; în privinţa Uniunii Europene, raportul este de 1 la 1, iar referitor la Rusia de 1 la 0,12. Serbia ar trebui să conteze pe Rusia, arată 52,8% din articole; pe UE - 29,5%; pe SUA -16%, arată analiza.

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   NATO