Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sondaj: Românii cred că referendumul din Marea Britanie este legitim și că el ar trebui organizat și în România (FOTO)

Sondaj: Românii cred că referendumul din Marea Britanie este legitim și că el ar trebui organizat și în România (FOTO)

Un articol de: - 24 Iun 2016, 19:05
Foto: caleaeuropeana.ro Externe

Universitatea din Southampton a realizat o cercetare amplă, iar unul dintre obiectivele studiului a fost acela să se descopere opiniile cetățenilor rezidenți în legătură cu Brexitul din luna iunie. Repondenții au trebui să estimeze care va fi efectul votului asupra cetățenilor care au statut de rezident în Marea Britanie. Rezultatele au arătat că opiniile românilor din Regat în legătură cu Brexitul diferă de cele ale celorlați rezidenți din UK. 

Prima întrebare făcea referire la legitimitatea referendumului, aceștia fiind întrebați dacă cred că referendumul este unul legitim.

Potrivit cercetării, la prima întrebare, 63% dintre românii sunt de părere că referendumul este legitim și trebuia ținut. Ceilalți rezidenți UE au aceeași parere, procentul lor cumulat fiind de 52%, notează activenews.ro

Foto:activenews.ro

A doua întrebare a avut rolul de a evalua nivelul de euroscepticism al respondenților, ei fiind întrebați „dacă ar prefera ca și țările lor de origine să țină un referendum despre rămânerea în Uniunea Europeană”. Rezultatele preliminare arată că arată că 42% dintre respondenții români și-ar dori ca și România să țină un astfel de referendum. Media celorlalți respondenți a fost de 27 %.

Foto: activenews.ro

 

Rezidenții sunt persoanele care nu au cetățenia britanică sau a unei țări ce este parte a Comunității de Națiuni britanice nu au avut drept de vot la referendumul de ieri.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Romania,   referendum,   UE
 
Loading...