Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sondaj: Românii vor să rămână în UE și dezaprobă Brexit-ul (VIDEO)

Sondaj: Românii vor să rămână în UE și dezaprobă Brexit-ul (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Aug 2016, 08:46
Sondaj: Românii vor să rămână în UE și dezaprobă Brexit-ul (VIDEO) foto: caleaeuropeana.ro Externe

Românii vor să rămână în Uniunea Europeană. În ipoteza unui referendum pe acest subiect, 77% dintre acestia ar vota pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană, relevă un sondaj IRES realizat în perioada 13 - 15 iulie. Potrivit datelor, 14% dintre cei chestionați ar vota împotrivă, 6% nu ar merge la vot, iar 2% ar fi indeciși cu privire la opțiunea lor, arată B1 TV.

Studiul arată că românii nu cred în Brexit. În cazul în care s-ar pune problema ca România să părăsească Uniunea, 77% dintre cetăţeni ar vota pentru, 14 la sută ar vota împotrivă, 6% nu ar merge la vot, iar 2% ar fi indeciși cu privire la opțiunea lor, arată datele unui sondaj IRES.

Sondaj: Românii vor să rămână în UE și dezaprobă Brexit-ul

Conform studiului, 85% dintre români au auzit de ieșirea Marii Britanii din UE. Ei sunt pesimiști în privința efectelor ieșirii și anticipează efecte negative după această decizie. 54% dintre subiecți susțin că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană, în timp ce 39% spun contrariul.

Potrivit sondajului, 90% dintre subiecți sunt de părere că România trebuie să joace un rol activ în relansarea proiectului european, iar 93% consideră că țara noastră trebuie să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.160 de persoane de 18 ani. Sondajul are o eroare maximă de plus minus 2,9%.

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   UE,   Brexit