Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sondaj: Circa 58% dintre români cred că Uniunea Europeană nu va mai există peste 20 de ani

Sondaj: Circa 58% dintre români cred că Uniunea Europeană nu va mai există peste 20 de ani

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Mai 2019, 10:17
Foto: pixabay Externe

Peste jumătate din cetăţenii europeni, printre care şi 58% dintre români, nu cred că Uniunea Europeană va mai exista peste 20 de ani, iar 30% din cei intervievaţi consideră că un conflict între țările UE ar putea apărea. Datele vin dintr-un sondaj comandat de Consiliul European pentru Relații Externe în 14 ţări, citat de The Guardian.

În Franța, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, România, Grecia, Cehia și Polonia, majoritatea respondenților sunt de părere că destrămarea Uniunii Europene este o "posibilitatea reală", în următorii 10 până la 20 de ani, arată sondajul, citat de hotnews.ro.

Doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) și Spania (40%) s-au înregistrat procente mai mici de 50% în ceea ce privește predicțiile privind sfârșitul Uniunii Europene. 

O treime dintre alegătorii cred că există riscul unui război. Aceştia sunt, în mare parte, fix cei care intenționează să nu participe la scrutinul european din 23-26 mai sau vor să voteze partide extremiste.

Datele studiului arată un tablou destul de sumbru înaintea alegerilor pentru Parlamentul european, în condițiile în care tot mai mulți lideri europeni sunt îngrijorați de guvernele populiste din anumite state europene.
 

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana
 
Loading...