Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sony va oferi compensaţii clienților afectați de atacul cibernetic: PlayStation Newtork va reporni în câteva zile

Sony va oferi compensaţii clienților afectați de atacul cibernetic: PlayStation Newtork va reporni în câteva zile

Grupul japonez Sony a anunțat că își va compensa clienții care au fost afectați de atacul informatic, ce a avut loc zile trecute, informează The Independent. Președintele executiv, Kaz Hirai, și-a cerut scuze public, susținând că "atacul elaborat a fost săvârșit de un hacker priceput".

Potrivit anunțului Sony, în urma atacului cibernetic au fost furate mai multe date personale ale clienților, repesctiv nume, adresă, țară, adresă de e-mail, data nașterii, datele de logare PlayStation și ID-urile online. Angajații Sony au lucrat "zi și noapte pentru a recupeara datele" și speră ca până la sfârșitul săptămânii ca rețeau PlayStation să revină la normalitate, a mai declarat Kaz Hirai.

De asemenea, Sony a anunțat că timp de o lună clienții se vor putea înscrie gratuit la PlayStation Plus, iar cei care sunt deja înscriși vor beneficia de încă o lună gratis.

"Sony Computer Entertainment și Sony Network Entertainment International vor reporni în curând, în etape și pe regiuni, PlayStation Newtork și Qriocity, începând prin a repune în funcțiune serviciile de jocuri, muzică și video. Luăm în serios securitatea clineților noștri și suntem hotărâți să îi ajutăm în continuare", a adăugat Hirai.

Pe 27 aprilie Sony și-a anunțat utilizatorii PlayStation că informațiile personale, inclusiv detaliile bancare, s-ar putea să fi fost furate, în urma unui atac informatic. Jucătorii s-au arătat dezamăgiți de această veste, după care au anunțat că vor boicota produsele Sony.

"Ai crede că datele tale personale sunt sigure când vine vorba de o companie, așa cum este Sony (...) Uitându-mă acum la jocuri, stau și mă gândesc: Chiar vreau să-mi dau banii pe Sony?", a declarat un utilizator în vârstă de 42 de ani. 

Citeşte mai multe despre:   Sony,   clienti,   atac cibernetic,   hackeri,   utilizatori