Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Soția liderului separatist din Transnistria ar deține cetățenie română: „În timp ce pro-rușii luptă pentru «eliberarea de sub români» - liderii își fac acte românești” (DOCUMENT)

Soția liderului separatist din Transnistria ar deține cetățenie română: „În timp ce pro-rușii luptă pentru «eliberarea de sub români» - liderii își fac acte românești” (DOCUMENT)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Feb 2020, 14:05
foto: Vlad Biletchi @ Facebook Externe

Soția liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar deține cetățenie română, susține Vlad Bilețchi, unul dintre liderii unioniști din stânga Prutului, care a sesizat Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, dar şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

„În privința separatiștilor anti-români cu cetățenie Română întreprindem următoarele:

1. Cazul făcut public, deconspirat, mediatizat.

2. Solicitare către Ambasada României de a aduce la cunoștința autorităților responsabile din România a faptului de acordare a cetățeniei române contrar normelor legale.

3. Solicitare către Consulatul României în Republica Moldova de a revizui decizia de acordare a cetățeniei și de retragere a acesteia.

4. Petiție la deputații din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică și inter-parlamentară în acest caz strigător la cer.

5. Sesizarea Autorității Naționale pentru Cetățenie privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea acestei cetățenii.

6. Sesizarea organelor de drept și de urmărire penală din România în privința acestor fărădelegi”, a scris Vlad Bilețchi, marți, pe pagina sa de Facebook.


Petiție trimisă către Guvernul Românie de deputatul moldovean Lilian Carp / foto: Vlad Bilețchi @ Facebook

În 10 februarie, Vlad Bilețchi, președintele organizației civice ODIP, anunța că „Svetlana Crasnoselscaia - soția lui Vadim Crasnoselschi, așa-numitul Președinte al Transnistriei (Republica Moldovenească Nistreană, separatistă și nerecunoscută)”, are cetățenie română.

„În timp ce pro-rușii se zbat cu spume la gură pentru «independența Transnistriei» și luptă pentru «eliberarea de sub români» - liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. Benevol și nesiliți de nimeni se bagă sub cei de «sub jugul» cărora cică vor să iasă. România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest - fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”, mai scria Vlad Bilețchi.


foto: Vlad Bilețchi @ Facebook

Citeşte mai multe despre:   Transnistria
 
Loading...