Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Spania: 637 de decese în 24 de ore, cel mai mic număr raportat de la sfârșitul lunii martie

CORONAVIRUS | Spania: 637 de decese în 24 de ore, cel mai mic număr raportat de la sfârșitul lunii martie

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Apr 2020, 12:46
CORONAVIRUS | Spania: 637 de decese în 24 de ore, cel mai mic număr raportat de la sfârșitul lunii martie FOTO: Hepta Externe

Potrivit celor mai recente date din Spania, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 135.032.

S-au înregistrat 637 de decese cu coronavirus în 24 de ore, cel mai mic număr de decese raportate într-o singură zi, din data de 24 martie. Se observă o tendință ușoară de scădere a cazurilor de deces din pricina COIVD-19 față de raportarea din ziua precedentă (674 de cazuri pe 5 aprilie).Totalul persoanelor decedate pe teritoriul țării se ridică la 13.055, conform raportului Ministerului Sănătății. 

De la începutul crizei, 6.931 de persoane au necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă (cu 1% mai mult decât ieri). 

De asemenea, sunt 81.540 de cazuri active și 40.000 de cazuri recuperate.

Spania se află pe locul doi în topul celor mai afectate țări la nivel mondial, după SUA, cu 336,851 de cazuri.

 

Regiunea Madrid este de departe cea mai afectată din Spania.

 

Aici au fost raportate cam 65% din decesele semnalate în întreaga ţară şi aproximativ 40% dintre cazurile confirmate de contagiere.

În acest context, Spania va face încă un pas în combaterea răspândirii coronaviruslui. Autoritățile anunță lansarea unei aplicații pentru telefoanele mobile, prin care cetățenii vor putea fi localizați, astfel încât deplasările inutile să fie depistate rapid.

Ministerul Economiei din Spania, condus de Nadia Calvidno, prin departamentul de digitalizare și inteligență artificială, a declarat că aplicația va permite autorităților din domeniul sănătății să își localizeze toți cetățenii în „scopul de a verifica dacă aceștia se află în comunitatea din care afirmă că fac parte”, notează El Pais.

De asemenea, noua aplicaţie va permite utilizatorilor prin intermediul unui chestionar să indice simptomele pentru COVID-19 (tuse, febră, dificultăţi respiratorii, dureri musculare), să le evalueze cu regularitate şi să primească - în funcţie de rezultate - instrucţiuni şi recomandări adaptate pentru fiecare caz.

Problema aplicației ar fi că nu poate controla veridicitatea datelor privind locația cetățenilor cât timp este închisă, aceasta putând localiza utilizatorii doar dacă aceștia permit activarea funcției de geolocalizare.

Până în prezent, în Spania s-au efectuat 355,000 de teste de depistare a noului coronavirus.

Pandemia de coronavirus a ucis aproape 70.000 de oameni la nivel global. Aproape 1,3 milioane de cazuri de infectare au fost raportate în întrega lume, peste 45.800 fiind critice.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   coronavirus,   coronavirus europa,   Madrid