Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spania: 76 de răniți în urma confruntărilor violente dintre mineri și poliție, la Madrid

Spania: 76 de răniți în urma confruntărilor violente dintre mineri și poliție, la Madrid

Mai mult de 70 de persoane au fost rănite în timpul protestelor de stradă de la Madrid, împotriva  măsurilor de austeritate impuse de guvernul spaniol pentru a se conforma cerințelor instituțiilor financiare.

Potrivit CNN, numărul celor răniți se ridică la 76 – 43 de mineri și 33 de membri ai forțelor de ordine care au încercat să țină piept protestatarilor.

Protestele au început la primele ore ale dimineții. Minerii spanioli din nordul ţării şi-au încheiat marți noapte, „marşul negru” început în urmă cu aproape trei săptămâni, în semn de protest faţă de reducerea substanţială a subvenţiilor guvernamentale pentru acest sector.

Ei au fost întâmpinați de sute de alte persoane care li s-au alăturat în marș, până în fața Ministerului de Interne.

În timpul protestelor au avut loc confruntări directe între poliție și cetățeni, agenții fiind nevoiți să folosească bastoanele și gloanțe de cauciuc pentru a se apăra de avântul protestatrilor.

Nemulțumirile spaniolilor s-au accentuat după ce primul ministru a anunțat că TVA-ul va fi majorat de la 18% la 21%,  cheltuielile statului vor fi reduse, și se va renunța la primele pentru angajații publici.

Citeşte mai multe despre:   mineri,   proteste,   violenta