Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spania atinge un nou record de infectări cu SARS-CoV-2. 84.000 de persoane au fost depistate pozitiv în timpul weekendului

Spania atinge un nou record de infectări cu SARS-CoV-2. 84.000 de persoane au fost depistate pozitiv în timpul weekendului

Un articol de: Maria Zărnescu - 19 Ian 2021, 11:22
Spania atinge un nou record de infectări cu SARS-CoV-2. 84.000 de persoane au fost depistate pozitiv în timpul weekendului Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Aditya Sutanta/ABACA Externe

Spania anunță un nou record negativ. În timpul weekendului au fost raportate cifre îngrijorătoare în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Mai exact, 84.287 de cetățeni au fost testați pozitiv pentru COVID-19, pe parcursul weekendului trecut. Mai mult decât atât, pe durata weekendului 455 de persoane au decedat, în urma infectării cu SARS-CoV-2, informează DPA, potrivit Agerpres.

Comparativ cu weekendul precedent, când cifrele înregistrate de Spania au fost de 61.422 de infectări şi 401 decese, în cursul weekendului care tocmai a trecut au fost înregistrate peste 84.000 de cazuri, marcând un record negativ pentru regat.

 

Rata de incidență a crescut în Spania

 

Având în vedere numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate în regat, rata de incidență la 7 zile, din Spania a crescut la peste 370.

În Spania, în anumite reiguni, au fost înăsprite măsurile sanitare și de răsâpndire a noului coronavirus. Regulile se aplică diferit la nivel național, în funcție de regiune și mai ales se situația epidemiologică.

Spre exemplu, restuarantele sunt închise la interior și funcționează doar în regim de catering sau la terasă, sălile de fitness au fost închise, în timp ce teatrele, sălile de concerte și cinematrografele pot funcționa doar la mai puțin de jumătate din capacitate.

Există și regiuni unde măsurile au fost înnăsprite până la limitarea numărului de vizitatori din locuință. Spre exemplu, în Mallorca, reuniunile de la persoane care nu locuiesc în aceeași gospodărie sunt complet interzise, în timp ce îl alte zone sunt limitate la doar 4 persoane.

Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Citeşte mai multe despre:   spania,   covid-19 spania