Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spania cumpără materiale sanitare de 432 de milioane de euro din China. Regatul va primi 550 de milioane de măști, 5,5 milioane de kituri de testare rapidă și 950 de ventilatoare mecanice

Spania cumpără materiale sanitare de 432 de milioane de euro din China. Regatul va primi 550 de milioane de măști, 5,5 milioane de kituri de testare rapidă și 950 de ventilatoare mecanice

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Mar 2020, 15:56
foto: Pixabay Externe

Spania cumpără materiale sanitare din China, în valoare de 432 de milioane de euro. Astfel, în săptămânile viitoare, în Regat vor ajunge 550 de milioane de măști, 5,5 milioane de kituri de testare rapidă și 950 de ventilatoare mecanice, scrie cotidianul El Pais.

Autoritățile spaniole au pregătit contractul pentru achiziția de 432 de milioane de euro din China, după cum a anunțat Salvador Illa, ministrul Sănătății din Spania. Este vorba despre măști și alte echipamente de protecție, teste rapide și mijloace de respirare asistată, ce sunt esențiale pentru cazurile grave de COVID-19.

„În această săptămână vom avea o primă tranșă de materiale”, a mai spus Illa.

„Am cumpărat și plătit 550 de milioane de măști, ce vor începe să ajungă și vor continua să ajungă pe perioada următoarelor opt săptămâni. Vom primi 11 milioane de mănuși pe parcursul următoarelor cinci săptămâni. În ceea ce privește testele rapide, am achiziționat 5,5 milioane pentru martie și aprilie. În plus, vom primi 950 de mijloace de respirare asistată, începând cu aprilie și până în iunie”, a explicat el.

„Gestionăm cumpărarea și a altor echipamente”, a mai adăugat ministrul.

Salvador Illa a reamintit că guvernul Pedro Sanchez a distribuit populației aproape șase milioane de măști, o cifră pe care o va prezenta, joi, în Congres. Mai mult decât atât, el susține că Executivul de la Madrid lansează procesul național de fabricare a acelorași echipamente.

Ministrul a mulțumit „firmelor spaniole pentru compromisul de a-și adapta liniile de producție” pentru fabricarea materialelor sanitare de acest gen. De altfel, în Spania, există deja două companii care au demarat producția în acest sens.

Vestea vine în contextual în care 738 de persoane au murit în Spania, doar în ultimele 24 de ore. Cu 3.434 de decese înregistrate per total printre pacienții infectați cu noul coronavirus, Regatul a depășit China în ceea ce privește bilanțul fatalităților. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Spania