Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus: Spania a înregistrat cel mai mic număr de decese din ultima săptămână

Coronavirus: Spania a înregistrat cel mai mic număr de decese din ultima săptămână

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Apr 2020, 13:59
Coronavirus: Spania a înregistrat cel mai mic număr de decese din ultima săptămână Externe

Spania a înregistrat vineri, cel mai mic număr de decese pe zi timp de o săptămână, chiar dacă cifrele rămân ridicate.

809 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, față de media zilnică de aproape 930, iar numărul de noi infectați și internările pe secțiile de terapie intensivă  s-au diminuat semnificativ pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, scrie elpais.com

Vineri, 7,026 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 (dintr-un total de 124,736), ceea ce înseamnă o creștere de 5.9%, cea mai bună cifră în cel puțin trei săptămâni. 

Rata celor care au nevoie de terapie intensivă este, de asemenea cea mai scăzută în aceiași perioadă, cu o creștere de 1.8%, cu 116 de cazuri noi (6,532 în total).

Pedro Sánchez se consultă cu experții pentru a prelungi măsura de izolare la diomiciliu a cetățenilor. Organizația Mondială a sănătății (OMS) a avertizat că  relaxarea măsurilor de izolare atât de devreme ar arunca sistemul sanitar și economiei în aer. 

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a anticipat vineri că „cel mai probabil” va recomanda utilizarea pe scară largă a măștilor în rândul populației. 

De la izbucnirea pandemiei mai bine de 11,744 de persoane și-au pierdut viața aici, 124,736 au contactat COVID-19,  57,612 au fost spitalizați, dintre care  6,532 la terapie intensivă, 57,612 de persoane au avut nevoie de spitalizare, iar 34,219 au fost declarate vindecate până acum. 

 

Coronavirus a lovit și în penitenciare

 

Autoritatea penitenciarelor din Spania a confirmat vineri că un prizonier și un membru al personalului au murit de la Covid-19. Un total de 147 de persoane din închisorile din Spania – 13 de deținuți și 134 de lucrători – au contractat boala de la începutul focarului.

Începând cu 15 martie, toate vizitele familiale au fost suspendate, în efort.

Pe 27 martie, autoritățile au raportat că a murit un prizonier în vârstă de 78 de ani și că șase prizonieri și 65 de membri ai personalului au contractat virusul. Vineri, numărul deceselor a crescut la doi după ce un lucrător din închisoare de la Alicante a murit în 29 martie, în timp nărul infectaților a crescut sărit la 147.

Militanții pentru drepturile omului au acuzat că lucrătorii din penitenciare nu au fost suficient de prompte în a asigura echipament individual de protecție sau pentru a efectua teste pentru această boală, în ciuada faptului, că și deținuții, sunt considerați un grup cu risc ridicat. 

Al cincilea ofițer al gărzii civile și-a pierdut viața din cauza noului coronavirus 


Sâmbata, Garda Civila a raportat că încă un ofiter a murit după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. De la începutul epidemiei au murit cinci ofițeri de pază civilă, doi ofițeri de poliție naționali, un membru al forței regionale de poliție catalane, și un ofițer local de poliție din Madrid.

Coronavirus în lume

La nivel global, au fost confirmate mai bine de 1,130,814 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 235,902 sunt vindecate. Numărul de decese a depășit 60,149 de persoane.

 Italia continuă să conducă în număr de decese, 14,681 au murit în această țară și 119,827 au fost infectate.

Statele Unite, cea mai afectată din lume, peste 277,522 de persoane infectate, cu mia mult de 7.157 de decese.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Spania,   coronavirus decese,   pandemie