Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spania nu va permite intrarea călătorilor din Marea Britanie până pe 2 februarie, în contextul răspândirii noii tulpini de coronavirus

Spania nu va permite intrarea călătorilor din Marea Britanie până pe 2 februarie, în contextul răspândirii noii tulpini de coronavirus

Un articol de: Raluca Tindeche - 12 Ian 2021, 21:44
Spania nu va permite intrarea călătorilor din Marea Britanie până pe 2 februarie, în contextul răspândirii noii tulpini de coronavirus Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com) Externe

Spania va menține restricțiile pentru persoanele care ajung din Marea Britanie cu avionul şi pe mare timp de două săptămâni, din cauza "incertitudinilor" legate de noua tulpină de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Va fi permisă intrarea în ţară din Regatul Unit doar a persoanelor care locuiesc în Spania și în Andorra.

Măsura este în vigoare până pe 2 februarie, a anunțat, într-un comunicat de presă, guvernul de la Madrid.

Spania a hotărât să aplice aceste restricţii la sfârşitul lunii decembrie. Inițial, măsura a fost valabilă pentru o perioadă de doar două săptămâni.

Se pare că încă sunt „unele incertitudini” cu privire la răspândirea noii tulpini a SARS-CoV-2, motiv pentru care se prelungesc restricțiile. 

„Situaţia epidemiologică a continuat să se înrăutăţească în Regatul Unit”, în timp ce în Spania cazurile „legate de această nouă tulpină” erau în creştere, a continuat guvernul.

În Spania, până acum, au fost înregistrate aproximativ 70 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19.

Noua tulpină de coronavirus a ajuns în România

 

Ministerul Sănătății a confirmat depistarea noii tulpini de coronavirus în România. Este vorba despre cazul unei paciente în vârstă de 27 ani, în stare clinică foarte bună, care se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

"Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. 

Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja", anunță Ministerul Sănătății.

 

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   Spania