Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spania: Regele Felipe al VI-lea, în carantină după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu COVID-19

Spania: Regele Felipe al VI-lea, în carantină după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 24 Noi 2020, 08:30
Spania: Regele Felipe al VI-lea, în carantină după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu COVID-19 Externe

Regele Felipe al VI-lea, suveranul Spaniei, a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu noul coronavirus, fapt ce l-a determinat să se autoizoleze de restul familiei, a anunțat Palatul Regal.

 

Regele Felipe al Spaniei, în carantină

 

O persoană cu care a fost în contact duminică a fost testată pozitiv pentru COVID-19. În conformitate cu regulile sanitare, Regele Felipe se va afla de acum în carantină preventivă timp de 10 zile”, a transmis Palatul Regal într-un comunicat.

De asemenea, toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă.

Regina Letizia şi copiii cuplului regal, Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia, „îşi vor putea continua activităţile în mod normal”. Și moştenitoarea tronului, Prinţesa Leonor, s-a aflat în carantină timp de 14 zile la mijlocul lunii septembrie, după depistarea unui caz de coronavirus la școala unde studia. În urma testelor, aceasta a fost declarată negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

 

Stare de urgență în Spania până în mai 2021

 

În Spania a fost instituită starea de urgență pe 26 pbctombrie, măsura urmând a fi menținută până în mai 2021. Printre măsurile care sunt valabile în această perioadă se numără restricționarea circulației în intervalul orar 23:00-6:00 sau limitarea reuniunilor la cel mult 6 persoane pe întreg teritoriul spaniol. De asemenea, în comunitățile autonome poate fi luată decizia închiderii unor regiuni sau municipii, precum și limitarea intrărilor și a ieșirilor în fiecare regiune.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

O mare parte din populația Spaniei va fi vaccinată împotriva noului coronavirus  până la sfârşitul primului semestru al anului viitor. Anunțul a fost făcut de Pedro Sanchez, premierul spaniol, potrivit Reuters.

„Previziunile noastre sunt că, în toate scenariile rezonabile, o parte foarte substanţială a populaţiei spaniole va putea fi vaccinată, cu toate garanţiile, în prima jumătate a anului”, a declarat Pedro Sanchez.

 

Noi reguli pentru românii care călătoresc în Spania

 

Începând de luni, românii care vor să călătorească în Spania trebuie să prezinte un test molecular de tip Real Time PCR cu rezultat negativ la intarea pe teritoriul spaniol, informează Ministerul român al Afacerilor Externe. Testul trebuie să fie efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în Spania, autoritățile iberice putând să ceară călătorilor dovada ca au fost testați pentru infecția cu noul coronavirus.

Măsura a fost impusă în condițiile în care România este considerată a fi un stat cu risc epidemiologic ridicat.

„Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Potrivit listei în vigoare la acest moment (...), România se regăsește printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă al MAE român, care precizează și că autoritățile spaniole actualizează lista zonelor/țărilor cu risc epidemiologic ridicat la fiecare 15 zile.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Regele Felipe al VI-lea,   carantina,   coronavirus