Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un român amărât i-a impresionat pe spanioli. Gestul său s-a transformat într-o știre virală

Un român amărât i-a impresionat pe spanioli. Gestul său s-a transformat într-o știre virală

Un articol de: B1.ro - 16 Mar 2018, 22:29
Un român amărât i-a impresionat pe spanioli. Gestul său s-a transformat într-o știre virală Foto: romaniaexpres.com Externe

Gestul unui român amărât din Spania a făcut înconjurul presei. 

Radu Buliga, în vârstă de 46 de ani, se află în Spania din 2004, iar de patru ani locuieşte în Grado, un orăşel de 10.000 de locuitori situat la 20 de km de Oviedo, unde merge zilnic și trăiește din mila oamenilor.

Povestea lui a început când Adela a pierdut 2.100 de euro, bani retrași de la un bancomat. Radu i-a găsit și a făcut tot ce i-a stat în putință să-i dea femeii banii înapoi.

”Mergeam spre casă când am dat cu ochii de plic. L-am luat în mână şi când am vazut că e plin cu bancnote de 50 de euro m-am gândit cum să fac să îi înapoiez persoanei care i-a pierdut. În niciun moment nu mi-a trecut prin cap să păstrez banii pentru mine. Nu erau banii mei. Mă gândeam cât de rău trebuie să se simtă persoana care a pierdut plicul. Când găseşti un plic ca acesta te pui în locul persoanei care l-a pierdut”, a afirmat românul, potrivit romaniaexpres.com.

El a apelat la Emilio López, directorul organizaţiei Cáritas din localitate, unde în cei patru ani Radu Buliga a apelat de mai multe ori în momente mai delicate, iar acesta a sunat la poliție, acolo unde exista deja o plângere pentru pierderea unei sume de bani.

Legea spaniolă prevede că persoana care restituie suma pierdută are dreptul la o recompensă de 5% din partea persoanei pe care a ajutat-o. Românul, însă, n-a vrut recompensa. 

”După întocmirea procesului verbal s-a stabilit ca recompensa pentru Radu Buliga să fie de 106,2 de euro, însă acesta nu a vrut să îi primească. El se încăpăţâna, susţinând că banii aceia nu erau ai săi. A fost un gest de om cinstit cum rar se poate vedea. A trebuit să îi explic încă o dată că banii acela îi aparţineau prin lege şi că acceptându-i nu comitea nicio ilegalitate”, a spus José Cuevas, şeful poliţiei locale din Grado.

La un moment dat, cuprinsă de emoții, Adela a izbucnit în plâns. Românul a crezut că ea plânge pentru că știe că trebuie să renunțe la o parte din sumă, așa că a refuzat banii.

Adela a fost atât de impresionată, încât i-a oferit bărbatului 120 de euro, chiar mai mult decât scrie în lege. 

”Imigranţii şi persoanele defavorizate sunt deseori criticate de cei din jur, iar întâmplarea de azi este o lecţie pentru toţi aceşti intoleranţi şi demonstrează cât de buni putem ajunge să fim”, a punctat Emilio López.
 

Citeşte mai multe despre:   Spania