Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministerul de Externe, avertisment pentru românii din Spania: Temperaturile vor atinge cote alarmante

Ministerul de Externe, avertisment pentru românii din Spania: Temperaturile vor atinge cote alarmante

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Iun 2019, 08:39
Ministerul de Externe, avertisment pentru românii din Spania: Temperaturile vor atinge cote alarmante Foto: Facebook / Policía Nacional Externe

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care se află sau urmează să tranziteze, în perioada 27 iunie - 1 iulie, Spania. Aceştia sunt avertizaţi că sunt aşteptate temperaturi care vor depăşi chiar şi 40 de grade.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că,  potrivit  Agentiei Statale de Meteorologie,

în perioada 27 iunie – 1 iulie 2019, o mare parte a Peninsulei Iberice și a Insulelor Baleare va fi afectată de o masă de aer foarte cald, uscat, care conţine un procent ridicat de particule de praf în suspensie. Temperaturile vor depăşi 35° C în cea mai mare parte a Peninsulei şi 40° C în unele zone din centru, din jumătatea sudică și din partea de nord-est a Spaniei.

În zonele de coastă, datorită influenței maritime, temperaturile nu vor atinge valori atât de ridicate. Valea râului Ebro și bazinele mijlocii și superioare ale râurilor Tajo, Guadiana și Guadalquivir vor fi zonele în care se aşteaptă temperaturile cele mai ridicate (maxime de peste 42° C). Insulele  Canare, Ceuta și Melilla, precum și Galicia, Asturia și Cantabria nu vor fi afectate de valul de căldură din zilele următoare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona +34934181535; +34934344223 şi +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032 şi cel al  Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul de Externe