Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Specialiștii din Africa de Vest lansează un apel la ajutor liderilor G20 pentru oprirea epidemiei de Ebola

Specialiștii din Africa de Vest lansează un apel la ajutor liderilor G20 pentru oprirea epidemiei de Ebola

Un articol de: - 13 Noi 2014, 13:10
Specialiștii din Africa de Vest lansează un apel la ajutor liderilor G20 pentru oprirea epidemiei de Ebola Foto: ibtimes.co.uk Externe

Specialiștii din domeniul sănătății din Africa de Vest și organizația neguvernamentală Oxfam au cerut, joi, țărilor din G20 să crească ajutorul pentru a opri epidemia de Ebola, relatează AFP.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), epidemia de Ebola a depășit pragul de 5.000 morți, în majoritate în Liberia, Sierra Leone și în Guineea.

Lupta împotriva răspândirii virusului va fi unul dintre subiectele abordate în acest weekend de către șefii de stat și de guvern din G20, reuniți în cadrul unui summit la Brisbane, în Australia.

Mai mulți specialiști africani, care s-au adresat prin videoconferință în cursul unui congres desfășurat joi în metropola australiană, și-au exprimat speranța că summitul G20 va conduce la acordarea unui sprijin net pentru regiunile afectate.

”Nu avem nimic, ne lipsește totul”, a afirmat Gorden Kamara, șofer pe ambulanță în Liberia.

O parte din țară are 15 ambulanțe la 1,5 milioane de persoane și numai un medic la 14.000 de locuitori, a explicat el.

”Lipsa echipamentelor de protecție a contribuit la un nivel foarte crescut al infecțiilor și deceselor în rândul personalului medical, ceea ce i-a determinat pe unii să părăsească spitalele și clinicile”, a declarat infirmiera Laurene Wisseh. 

Potrivit Oxfam, aproape jumătate din țările G20 nu și-au ”vărsat contribuția” în termeni de participare financiară la lupta împotriva Ebola.

”Dacă G20 dorește să-și îndeplinească rolul de protector al economiei mondiale, nu-și poate permite să lase ca o regiune întreagă să fie destabilizată (...) G20 trebuie să se gândească la modul de a răspunde la nevoile imediate în termeni de urgență și la factorii de redresare pe termen lung”, potrivit unui comunicat difuzat de ONG.

Conform unui comunicat guvernamental, SUA au cerut Fondului Monetar Internațional (FMI) să șteargă aproape o cincime din datoria celor trei țări vest-africane.

Citeşte mai multe despre:   Ebola