Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Specialiștii germani nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 65 de ani

Specialiștii germani nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 65 de ani

Un articol de: Raluca Tindeche - 28 Ian 2021, 16:16
Specialiștii germani nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 65 de ani foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Externe

Comisia de vaccinare din Germania  a precizat joi că recomandă ca vaccinul dezvoltat de AstraZeneca să fie autorizat doar pentru persoanele care au între 18 și 64 de ani, potrivit The Guardian. Într-un proiect de declarație, autoritățile arată că vaccinul AstraZeneca să nu fie folosit pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Într-o declarație a Comisiei Permanente pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Kocha este precizat  că nu există suficiente informații cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, conform Financial Times.

”Datele disponibile în prezent sunt insuficiente în vederea unei evaluări a eficienţei vaccinului (AstraZeneca) la persoane (în vârstă) de peste 65 de ani”, se arată în acest aviz.

”Vaccinul (împotriva) covid-19 al AstraZeneca este recomandat în prezent numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani”, scrie Comisia germană de vaccinare (STIKO), potrivit AFP. 

Din acest motiv, comisia a recomandat ca vaccinul să fie utilizat numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

„Avem date care arată o producție masivă de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar cu ceea ce vedem la persoanele mai tinere. Este posibil ca unele țări, din prudență, să folosească vaccinul nostru pentru tineri. E bine. Nu există suficiente vaccinuri pentru toată lumea. Deci, dacă vor să folosească un alt vaccin pentru persoanele în vârstă și vaccinul nostru pentru cei mai tineri, care este problema?", a precizat directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, pentru cotidianul La Repubblica.

Vaccinurile aprobate la nivelul Uniunii Europene- BioNTech / Pfizer și Moderna au fost considerate „echivalente din punctul de vedere al siguranței și eficacității”, potrivit RKI. 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   AstraZeneca