Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spioni ruși, la granița România: Doi agenți GRU "specializați în asasinate și sabotaj", descoperiți în Republica Moldova

Spioni ruși, la granița România: Doi agenți GRU "specializați în asasinate și sabotaj", descoperiți în Republica Moldova

Un articol de: Sebastian Pricop - 10 Ian 2020, 11:46
Sursă foto: hepta.ro Externe

Doi dintre agenții serviciului secret rusesc GRU, din lista de 15 prezentantă de cotidianul Le Monde, au fost prezenți în Republica Moldova. Reamintim că publicația franceză a prezentat 15 spioni care foloseau Alpii francezi ca bază pentru operaţiuni în toată Europa.

Acum, conform unor surse care au făcut declarații sub protecția anonimatului pentru deschide.md, doi dintre aceștia au trecut și prin Republica Moldova în 2014.

REPEDE CLICK AICI: BIANCA DRĂGUȘANU, GOALĂ COMPLET DUPĂ O PARTIDĂ DE AMOR, CU ZONELE INTIME LA VEDERE! (GALERIE FOTO NECENZURATĂ)

“Aceştia au intrat în Republica Moldova prin punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi au stat mai multe zile în Capitală, ducându-se şi în Transnistria. Vizita unuia dintre ei a avut loc înainte ca autorităţile de la Chişinău să semneze Acordul de asociere cu UE, iar cel de al doilea a venit imediat după semnarea Acordului’, afirmă unul dintre interlocutorii portalului menţionat.

De altfel, la solicitarea publicației de peste Prut și Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) a confirmat că unele nume din lista respectivă se află în vizorul instituţiei.

“SIS a examinat solicitarea Dumneavoastră cu privire la informaţia apărută în publicaţia franceză ‘Le Monde’, prin care se anunţa că serviciile speciale occidentale au descoperit în Munţii Alpi din Franţa un grup de 15 spioni ai Serviciului Militar de Informaţii al Rusiei (GRU) specializat în asasinate şi sabotaj, şi care a acţionat în ultimii ani în mai multe ţări, inclusiv în Republica Moldova, şi vă comunică că instituţia desfăşoară continuu activităţi focusate pe identificarea şi contracararea stărilor de risc la adresa securităţii naţionale.”

Cât priveşte datele despre persoanele menţionate în interpelare, specificăm că unele nume se află în atenţia SIS, însă ţinând cont de restricţiile legislative ce protejează informaţiile în curs de investigare, suntem în imposibilitatea de a furniza detalii pe marginea acestui subiect.”

Reiterăm că Serviciul de Informaţii şi Securitate în cooperare cu organele abilitate ale statului, precum şi cu partenerii externi, întreprind măsuri pentru identificarea şi reţinerea persoanelor bănuite de organizarea şi desfăşurarea activităţilor cu caracter subversiv pe teritoriul naţional al Republicii Moldova", se arată în răspunsul SIS.
 

Citeşte mai multe despre:   GRU,   Republica Moldova,   Rusia
 
Loading...