Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Stare de urgență în Texas, după ce s-a descoperit în apă un microorganism care ”mănâncă creier”

Stare de urgență în Texas, după ce s-a descoperit în apă un microorganism care ”mănâncă creier”

Un articol de: Catinca Giosanu - 28 Sep 2020, 23:27
Stare de urgență în Texas, după ce s-a descoperit în apă un microorganism care ”mănâncă creier” Externe

Guvernatorul Texas, Greg Abbott, a declarat stare de urgență, după ce un copil de origine americană a murit infectat cu o amibă, ”care mănâncă creier”, ale cărei urme au fost găsite într-o sursă de apă, transmite agenția de știri AFP.

 

 

Alertă în Texas: În rețeaua de apă din a fost descoperit un microb care se hrănește cu creierul uman

 

 

În urma descoperirii făcute de autoritățile locale, locuitorilor din Brazoria din zona apropiată li s-a interzis să bea sau să folosească apă de la robinet, din cauza microbului care provoacă o variantă foarte rară de encefalită care progresează foarte rapid și omoară persoana infectată într-o săptămână, conform publicației The Independent.

Amiba, cunoscută sub numele de naegleria fowleri, este prezentă în rețeaua de apă care ajunge la 58.000 de persoane. Experții în sănătate spun că aceasta afectează oamenii atunci când apa contaminată intră în organism prin nas. Riscul cel mai mare de infectare este în lunile iulie, august și septembrie.

 

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Copil mort, în urma infecției cu amiba care ”mănâncă creier”

 

 

Din nefericire, un copil, de doar 6 ani a murit din cauza unei infecții cu amiba „Naegleria fowleri”. 

Josiah McIntyre, căci așa se numește micuțul, s-a stins din viață pe 8 septembrie, din cauza unei infecții cu un microorganism unicelular care se dezvoltă în apele calde și dulci ale lacurilor și râurilor, precum și din izvoare sau piscine geo-termale slab întreținute.

În urma unor teste de eșantionare au fost depistate urme ale organismului în robinetul cu furtun de grădină al familiei băiețelului. Naegleria fowleri (cunoscută drept „amiba care mănâncă creierul”) este o specie care se hrănește cu bacterii, dar poate fi și patogenă, cauzând meningoencefalită primară amibiană. 

Potrivit presei străine, se pare că amiba intră prin nări și se deplasează până la creier, provocând migrene severe, hipertermie, gât rigid și vărsături, înainte de a provoca amețeli, letargie, confuzie și halucinații.

Autoritățile locale au testat apa din zonă și au ridicat restricțiile din mai multe localități, cu excepția Lake Jackson.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în SUA, anul acesta.

În urmă cu doar câteva luni, un întreg ținut din statul american Florida a fost pus sub alertă după ce un localnic a fost infectat cu acest microb.

Citeşte mai multe despre:   Texas,   stare de urgenta