Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Stare de urgență în Chile: Capitala Santiago este marcată de proteste violente, jafuri la colț de stradă și incendii uriașe provocate (VIDEO)

Stare de urgență în Chile: Capitala Santiago este marcată de proteste violente, jafuri la colț de stradă și incendii uriașe provocate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 19 Oct 2019, 19:19
Externe

A fost decretată stare de urgenţă în Santiago, capitala statului Chile, după o noapte de proteste violente. Totul a culminat cu momentul în care protestatarii furioși au incendiat un zgârie-nori din centrul metropolei. Locuitorii au ieşit în stradă nemulțumiți din cauza creşterii preţului biletelor la metrou. 

Oamenii înfuriaţi de creşterea preţului pentru călătoria cu metroul, de la 800 la 830 de pesos, au incendiat mai multe staţii de metrou, dar şi autobuze şi au jefuit magazine. Cel puţin 180 de persoane au fost reţinute. 

Protestatarii au rupt barierele de acces pe liniile de metrou și au permis oamenilor să intre fără să plătească.

A fost o noapte de haos generalizat în capitala chiliană. Jandarmeria a acţionat folosind gaze lacrimogene şi bastoane împotriva protestatarilor.

Preşedintele chilian Sebastián Pinera, de centru-dreapta, s-a adresat naţiunii la primele ore ale zilei de zâmbătă, declarând starea de urgenţă. El a spus că va invoca o lege specială privind securitatea statului pentru a-i pedepsi pe „criminalii" responsabili pentru daunele provocate. În acelaşi timp, a declarat că empatizează cu cei afectaţi de scumpirea călătoriilor cu metroul.

Tulburările care afectează capitala sud-americană arată prăpastia socială care separă societatea chiliană, care deşi este una dintre cele mai bogate ţări din regiune, se confruntă cu o rată a sărăciei destul de mare. Protestele vin după o tensiune crescândă în rândul populaţiei care se plânge de costurile mari ale vieţii, mai ales în Santiago, un oraş cu aproximativ şase milioane de locuitori.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Chile,   Santiago
 
Loading...