Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Starea de urgență din Japonia, prelungită până la 31 mai. Premierul Shinzo Abe se consultă cu experții pentru repornirea economiei nipone

Starea de urgență din Japonia, prelungită până la 31 mai. Premierul Shinzo Abe se consultă cu experții pentru repornirea economiei nipone

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Mai 2020, 13:40
Starea de urgență din Japonia, prelungită până la 31 mai. Premierul Shinzo Abe se consultă cu experții pentru repornirea economiei nipone foto: Hepta.ro / DPA Images Externe

Premierul Shinzo Abe a anunțat, luni, că a decis să prelungească starea de urgență națională din Japonia până la 31 mai, potrivit Reuters. Totuși, liderul nipon a explicat că va lua în calcul ridicarea situației excepționale înainte de termen dacă experții avizați ajung la concluzia că este oportun, pe baza tendințelor de răspândire a COVID-19.
 

Starea de urgență din Japonia, prelungită până la 31 mai

 

Prim-ministrul Shinzo Abe a subliniat că, comparativ cu alte țări, în Japonia nu au existat creșteri bruște a bilanțului de cazuri confirmate de COVID-19, dar a precizat că numărul de îmbolnăviri noi încă nu a scăzut suficient, precum și că există regiuni în care sistemul sanitar resimte o adevărată presiune.

„Având în vedere aceste aspecte, voi prelungi starea de urgență, care a fost anunțată în 7 aprilie, până la 31 mai”, a afirmat Abe, menționând că măsura este valabilă pentru tot cuprinsul țării. Cât despre cele mai afectate 13 zone ale Japoniei, printre care și Tokyo, și Osaka, obiectivul de a reduce contactul social cu până la 80% rămâne în picioare.

Japonia va continua să avanseze treptat către un cadru ce va combina măsurile pentru limitarea răspândirii COVID-19 cu menținerea activităților sociale și economice, a adăugat Abe.

Autoritățile nipone au depistat la nivel național aproape 16.000 de cazuri de COVID-19, raportând 542 de decese în rândul pacienților confirmați cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2, arată datele publicate de postul public de televiziune nipon NHK.

Potrivit datelor centralizate luni de Worldometer, la nivel global, coronavirusul SARS-CoV-2 continuă să se răspândească și a fost deja depistat în 212 țări și teritorii. Autoritățile din toată lumea au confirmat aproape 3,6 milioane de cazuri de COVID-19, raportând peste 248.000 de decese. Aceleași date arată că mai bine de 1,1 milioane de persoane s-au vindecat.
 

Premierul Shinzo Abe se consultă cu experții pentru repornirea economiei nipone

 

Tot luni, odată cu anunțul privind extinderea stării de urgență, premierul Shinzo Abe a cerut experților să propună un calendar pentru repornirea economiei sub noile reguli de comportament social în termen de două săptămâni.

De altfel, Japonia, țară cu una dintre cele mai puternice economii din lume, va oferi populației un ajutor individual de circa 930 de dolari. Măsura se va aplica pentru fiecare locuitor, fie el nipon sau străin, și a fost anunțată de premierul Shinzo Abe în 18 aprilie. Obiectivul este revitalizarea economiei.

„Ne mișcăm rapid pentru a livra banii către oameni”, declara Shinzo Abe, într-o conferință de presă televizatăVenise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

 

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   Shinzo Abe