Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Starea de urgență din Cehia se încheie la 11 aprilie. Guvernul nu o va prelungi, a anunțat premierul ceh Andrej Babis

Starea de urgență din Cehia se încheie la 11 aprilie. Guvernul nu o va prelungi, a anunțat premierul ceh Andrej Babis

Un articol de: Vladimir Ionescu - 05 Apr 2021, 10:19
Starea de urgență din Cehia se încheie la 11 aprilie. Guvernul nu o va prelungi, a anunțat premierul ceh Andrej Babis foto: Hepta.ro / DPA Images / Ond Externe

Starea de urgență din Cehia se va încheia în data de 11 aprilie 2021, iar guvernul de la Praga nu va căuta să o extindă, a precizat premierul ceh Andrej Babis. Astfel, restricția de mobilitate interdistrictuală și carantina de noapte – valabilă în țară între orele 21 și 5 dimineața – se vor termina pe 12 aprilie, transmite Expats.cz.

Starea de urgență din Cehia se încheie la 11 aprilie, iar guvernul nu o va prelungi, spune premierul ceh Andrej Babis

 

În Cehia, starea de urgență a început în 5 octombrie, iar de atunci nu a fost întreruptă niciodată, ci a fost extinsă de mai multe ori.

„Este adevărat că starea de urgență se va încheia. Nu o vom extinde și vom urma legea pandemică”, a declarat Andrej Babis pentru tn.cz.

Prim-ministrul Cehiei a explicat că, în aceste condiții, interdicția de circulație între districte și carantina de noapte se vor încheia în 12 aprilie.

Majoritatea măsurilor de tip lockdown din Cehia sunt asociate cu starea de urgență. Limitarea liberei circulații depinde de ea.

La finalul lunii martie, guvernul minoritar format din ANO, partidul lui Babis, și social-democrații cehi au încercat să prelungească starea de urgență până la data de 27 aprilie. Cu toate acestea, Camera deputaților cehi a aprobat numai o extindere până la 11 aprilie.

De altfel, săptămâna trecută, Camera deputaților cehi a solicitat guvernului de la Praga să înlăture măsurile care limitează libera circulație a persoanelor între districte și la frontiere pe data de 6 aprilie.

După începutul lui martie, călătoriile în afara districtului de rezidență au fost limitate severă, excepțiile de la regulă referindu-se la persoanele care fac naveta pentru serviciu. Carantina de noapte începe la ora 9 seara și se încheie la 5 dimineața.

De la debutul crizei pandemice, pe teritoriul Cehiei au fost depistate peste 1,55 milioane de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. De atunci, la nivel național au fost înregistrate circa 27.000 de decese asociate noului coronavirus, în timp ce mai bine de 1,41 milioane de persoane s-au vindecat.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

La nivel global au fost confirmate aproape 132 de milioane de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Peste 2,86 milioane de persoane infectate au decedat, iar mai bine de 106 milioane s-au vindecat, arată datele centralizate luni de Worldometer.

Citeşte mai multe despre:   Cehia,   stare de urgenta,   pandemie de coronavirus,   restrictii anti-COVID-19