Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Starea de urgență din Japonia, ridicată luni. Premierul Shinzo Abe susține că răspândirea COVID-19 este ținută sub control

Starea de urgență din Japonia, ridicată luni. Premierul Shinzo Abe susține că răspândirea COVID-19 este ținută sub control

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Mai 2020, 14:20
Starea de urgență din Japonia, ridicată luni. Premierul Shinzo Abe susține că răspândirea COVID-19 este ținută sub control foto: Hepta.ro / DPA Images Externe

Premierul Shinzo Abe a anunțat că starea de urgență va fi ridicată pe întreg teritoriul Japoniei, luni, și că autoritățile nipone au preluat sub control răspândirea COVID-19 în mai puțin de două luni, potrivit Reuters.
 

Starea de urgență din Japonia, ridicată luni. Premierul Abe, despre criza coronavirus

 

Pentru cea mai mare parte a Japoniei, restricțiile de distanțare socială au fost relaxate încă din 14 mai, în condițiile în care numărul cazurilor noi de COVID-19 a fost tot mai mic, dar chiar și așa guvernul Abe a ținut Tokyo și alte patru regiuni sub o monitorizare atentă.

„În timp ce controlăm răspândirea virusului cât mai mult posibil acționând pe baza premisei că virusul este în jurul nostru, vom restabili munca obișnuită și viața de zi cu zi”, declara premierul Shinzo Abe la momentul relaxării din 14 mai.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Cel puțin până la ora actuală, a treia economie a lumii a traversat impasul sanitar cu peste 16.600 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus și 839 de decese legate de COVID-19, după cum arată datele televiziunii publice NHK. Îmbolnăvirile descoperite de autoritățile nipone fac parte din cele peste 5,5 milioane depistate la nivel global, unde au fost raportate per total peste 346.000 de decese și mai bine de 2,3 milioane de vindecări. 
 

Starea de urgență din Japonia era prelungită la începutul lunii, când situația încă nu era sub control

 

În 4 mai, același premier Shinzo Abe anunța că a decis să prelungească starea de urgență națională din Japonia până la 31 mai, dar tot atunci sublinia că e gata să ridice situația excepțională și mai devreme, cu condiția ca experiții și comunitatea de resort să ajungă avizeze un astfel de demers, în funcție de evoluția crizei COVID-19 pe tărâm nipon.

Demnitarul japonez scotea în lumină că Japonia nu a avut parte de „explozii” ale numărului de cazuri noi, spre deosebire de alte țări, și declara că bilanțul îmbolnăvirilor crește cu un ritm relativ constant. Totuși, cu aceeași ocazie, el sublinia că spitalele din anumite regiuni încă resimt o presiune puternică, precum și că rata de răspândire nu a scăzut suficient pentru ieșirea din stare de urgență.

„Având în vedere aceste aspecte, voi prelungi starea de urgență, care a fost anunțată în 7 aprilie, până la 31 mai”, a afirmat Abe, menționând că măsura este valabilă pentru tot cuprinsul țării.

Nu în ultimul rând, Shinzo Abe, premierul Japoniei, anunța că a treia economie a lumii va coninua să avanseze treptat spre revenirea la normalul interpretat prin standardele de dinainte de pandemie, explicând că măsurile pentru reluarea activităților vor fi dublate de restricții menite să limiteze răspândirea COVID-19, boala infecțioasă care era raportată în premieră, în decembrie 2019, în Wuhan, orașul cu 11 milioane de locuitori din inima Chinei continentale.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   Shinzo Abe