Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele din G7 promit să facă „orice este necesar” pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Statele din G7 promit să facă „orice este necesar” pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Mar 2020, 21:26
Statele din G7 promit să facă „orice este necesar” pentru combaterea pandemiei de COVID-19 foto: Pixabay Externe

Liderii statelor din Grupul celor Șapte (G7) democrații dezvoltate ale lumii au anunțat, luni, că se angajează să facă „orice este necesar” în lupta cu pandemia de COVID-19, precum și că vor lucra mai îndeaproape astfel încât să protejeze sănătate publică, locurile de muncă și prosperitatea, relatează Reuters.

După o discuție desfășurată luni, liderii G7 au lansat o comunicare publică, prin care au promis că vor contracara riscurile sanitare și economice pe care le aduce criza noului coronavirus și că vor pune în scenă o metodă de lucru pentru o redresare puternică.

„Vom reuși să ne coordonăm măsurile și să facem orice este necesar, folosind toate instrumentele politice, pentru a atinge o dezvoltare puternică a economiilor G7”, arată comunicatul.

„În acest scop, mobilizăm o paletă largă de instrumente, inclusiv măsuri fiscale și monetare, dar și acțiuni țintite, care să sprijine imediat și pe cât de mult este necesar angajații, companiile și cele mai afectate sectoare. Acest lucru este important în mod deosebit pentru afacerile mici și mijlocii, dar și pentru familiile care muncesc”, mai adăugă liderii G7.

Astfel, aparatele ministeriale dedicate Finanțelor din aceste state vor coordona săptămânal implementarea măsurilor și, eventual, vor stabili și alte acțiuni ulterioare.

Liderii G7 au lansat un apel către Fondul Monetar Internațional și Grupul Băncii Mondiale, precum și către alte organizații să sprijine țările de pe tot globul în lupta anti-coronavirus.

„Vom contracara problemele din lanțurile internaționale de aprovizionare și ne vom continua munca pentru facilitarea comerțului internațional”, mai arată aceeași declarație.

Citeşte mai multe despre:   G7