Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele G7 se vor angaja să distribuie cel puțin un miliard de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 către statele sărace

Statele G7 se vor angaja să distribuie cel puțin un miliard de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 către statele sărace

Un articol de: George Lupu - 11 Iun 2021, 19:04
Statele G7 se vor angaja să distribuie cel puțin un miliard de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 către statele sărace Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Statele membre G7 se vor angaja să împartă cel puțin un miliard de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 cu statele sărace, a spus premierul britanic Boris Johnson.

Liderul britanic a făcut anunțul joi, afirmând că jumătate din doze vor proveni din SUA și cel puțin 100 de milioane din Marea Britanie.

Angajamentul premierului a venit după ce președintele american Joe Biden s-a angajat să doneze 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 către comunitatea globală, dozele urmând să fie distribuite prin alianța COVAX, scrie euronews.

Johnson și Biden semnează angajamentul de a apăra „valorile durabile”

Johnson și Biden au semnat, de asemenea, joi un angajament pentru a apăra „valorile durabile” ale Regatului Unit și ale Americii, la 80 de ani de la înființarea Cartei Atlanticului în 1941.

Președintele Franklin D. Roosevelt și Winston Churchill au semnat carta în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a-și expune viziunea asupra lumii după conflict. În cele din urmă a condus la înființarea NATO și ONU.

Documentul a promis că va contracara „pe cei care încearcă să ne submineze alianțele și instituțiile” și a evidențiat „interferența prin dezinformare”, o acuzație care a fost adusă la adresa Moscovei.

De asemenea, a menționat comerțul liber, drepturile omului, o ordine internațională bazată pe reguli și apărări globale mai puternice împotriva amenințărilor la adresa sănătății, cum ar fi COVID-19, înaintea summitului de la Cornwall, Marea Britanie.

Anterior, Biden și Johnson au inspectat documentele originale referitoare la Carta Atlanticului, care includeau obiective de liber schimb, dezarmare și dreptul la autodeterminare a tuturor oamenilor.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Premierul britanic și-a exprimat optimismul față de administrația Biden, afirmând că discuțiile cu liderul SUA au venit ca o „gură de aer proaspăt”.

"Este minunat să ascultăm administrația Biden și pe Joe Biden pentru că există atât de multe lucruri pe care vor să le facă împreună cu noi - în ceea ce privește securitatea, NATO, schimbările climatice", a spus el. "E fantastic."

Biden a declarat că întâlnirea sa cu Johnson a fost productivă, deoarece a spus că cei doi oficiali au fost de acord asupra importanței abordării „provocărilor cheie”, inclusiv a sănătății globale, a schimbărilor climatice și a securității cibernetice.

El a mai spus că cei doi lideri mondiali „au afirmat relația specială” dintre SUA și Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   campania de vaccinare,   G7,   Joe Biden