Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele UE grav afectate de valul de imigranți ar putea primi derogări de la respectarea țintelor de deficit bugetar

Statele UE grav afectate de valul de imigranți ar putea primi derogări de la respectarea țintelor de deficit bugetar

Un articol de: - 05 Oct 2015, 23:09
Statele UE grav afectate de valul de imigranți ar putea primi derogări de la respectarea țintelor de deficit bugetar Foto: rri.ro Externe

Unele state UE ar putea beneficia de excluderea cheltuielilor provocate de valul de imigranți în calculele privind respectarea țintelor de deficit bugetar, dar decizia nu va fi luată pentru toate țările, ci doar de la caz la caz, informează Reuters.

Sutele de mii de imigranți pun presiune mai ales pe bugetele Italiei, Greciei, Germaniei, Austriei și Ungariei. Fiind serios afectate de această criză, nu ar fi corect pentru ele să fie sancționate pentru că nu se încadrează în ținta de deficit, a susținut ministrul austriac de finanțe, Joerg Schelling.

”Tot ce dorim este, la fel ca în cazul catastrofelor, ca aceste costuri să nu fie luate în calcul. Comisia va face o propunere în acest sens”, a mai afirmat oficialul austriac.

Emisarul european pentru afaceri economice și monetare, Pierre Moscovici,  susținut că acest subiect se află în stadiul de analiză, dar nu și pe agenda oficială.

Un alt oficial european a susținut sub protecția anonimatului că există deja bază legată pentru o astfel de decizie: ”Dacă Comisia primește o solicitare precisă din partea unui stat membru, vom examina dacă se pot aplica regulile de flexibilitate din Pactul pentru Stabilitate și Creștere”. Acesta  a mai precizat că o astfel de evaluare se va face de la caz la caz.

La rândul lui, și președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a susținut că derogările se pot acorda numai în mod individual ”întrucât există diferențe majore între țări” în ceea ce privește costurile cu imigranții.

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   criza refugiatilor,   imigranti,   deficit bugetar