Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele Unite ale Americii: Luptă electorală încinsă între Barack Obama şi Mitt Romney

Statele Unite ale Americii: Luptă electorală încinsă între Barack Obama şi Mitt Romney

Preşedintele american Barack Obama şi Mitt Romney, contra-candidatul său la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi-au continuat întâlnirile cu alegătorii. Lupta pentru obţinerea unui mandat de patru ani la Casa Albă se anunţă extrem de strânsă, motiv pentru care cei doi rivali politici şi-au nuanţat mesajele, pentru propriul electorat.

Observatorii scenei politice americane au remarcat faptul că atât actualul şef al executivului american, cât şi contra-candidatul său republican au folosit teme din sport pentru a se critica reciproc. Romney l-a comparat pe Obama cu un antrenor a cărui echipă se află în derivă, drept pentru care a recomandat schimbarea celui direct responsabil pentru rezultatele sub aşteptări.

"Omul acesta a făcut o grămadă de promisiuni, dar eu remarc faptul că, dimpotrivă, nu şi-a ţinut promisiunile. Una dintre ele era că va crea mai multe joburi. Astăzi există 23 milioane de oameni care sunt şomeri sau în căutarea unui loc de muncă. Să vă spun ceva, atunci când ai la echipă un antrenor cu asemenea rezultate, îţi spui că ar fi indicat să schimbi antrenorul", a declarat Mitt Romney.

Preşedintele Barack Obama a criticat, pe de altă parte, lipsa de strategie a republicanilor în ceea ce priveşte politicile economice care trebuie aplicate în America pentru ca lucrurile să se schimbe în bine. În plus, el a considerat că discuţiile care au avut loc în cadrul Convenţiei Partidului Republican au fost lipsite de substanţă şi fără legătură cu prezentul.

"Trebuie să vă mărturisesc că mi s-a părut că au făcut acea Convenţie cam degeaba. În ciuda provocărilor pe care le avem în faţă în acest secol, ei ne-au oferit o agendă de trei zile care era mai degrabă potrivită pentru secolul trecut", a spus Barack Obama.

Alegerile pentru Casa Albă vor fi organizate pe data de 6 noiembrie, iar rezultatul nu poate fi deocamdată anticipat. Numirea oficială a celui de-al 57-lea preşedinte din istoria Statelor Unite va avea loc la Washington DC, pe data de 17 decembrie 2012.
 
SUA, lupta electorala incinsa
Embed:

 
Citeşte mai multe despre:   SUA,   Barack Obama,   Mitt Romney