Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele Unite ale Americii retrage angajați de la ambasada sa din Beijing în urma unui atac cibernetic al hackerilor chinezi

Statele Unite ale Americii retrage angajați de la ambasada sa din Beijing în urma unui atac cibernetic al hackerilor chinezi

Un articol de: -
Foto: incomemagazine.ro Externe

Serviciile secrete din Statele Unite au retras personal de la Ambasada SUA din Beijing. CIA se teme că datele furate din computerele Guvernului i-ar putea expune agenții.  Unele companii cu activitate în domeniul securității cibernetice au acuzat că atacul ar fi fost provocat de hackeri ai statului chinez.

Oficiali din cadrul CIA au declarat pentru Washington Post că retragerea personalului din China a fost ”o măsură de precauție”, însă agenția americană refuză să comenteze în mod direct pe această temă.

Date despre personalul CIA nu se aflau în fișierele furate de computere, însă alte documente cu privire la verificări făcute de către Departamentul de Stat în rândul angajaților săi au fost copiate în timpul atacului.

CIA se teme că o comparare a listelor celor care au fost verificați cu registrul angajaților ambasadei ar putea să-i ajute pe hackerii chinezi să le dezvăluie identitatea celor care lucrau în domeniul informațiilor.  

James Clapper, directorul serviciilor americane de informații, a evocat, în cadrul unei audieri în Comisia pentru Forțele Armate din cadrul Senatului, pericolul ca în urma unor verificări în aceste fișiere să fie fie expuși agenții secreți.

Clapper a mai spus că acțiunea hackerilor chinezi are ”potențiale implicații grave” pentru comunitatea de informații, prin expunerea agenților acesteia din alte state.

Totodată, el a adăugată că și americanii sunt angajați în tipul de atacuri cibernetice de care este acuzată China. Clapper a mai apreciat că SUA nu sunt deloc ”nepricepute la asta”.  

Citeşte mai multe despre:   informatii,   SUA,   China,   Ambasada SUA,   hackeri
 
 
 
Loading...