Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele Unite au eliberat doi prizonieri din închisoarea Guantanamo Bay ca urmare a presiunii puse de președintele Barack Obama

Statele Unite au eliberat doi prizonieri din închisoarea Guantanamo Bay ca urmare a presiunii puse de președintele Barack Obama

Statele Unite au eliberat doi deținuți din închisoarea Guantanamo Bay ca urmare a presiunii puse de președintele Barack Obama, aceste promițând în campaniile electorale că va depune eforturi pentru a închide controversata închisoare, relatează The Telegraph.


Cei doi bărbați, Nabil Hadjarab și Mutia Sadiq Ahmad Sayyab, au ajuns, miercuri seară, în Nigeria, pregătirile pentru eliberarea lor fiind făcute în secret.

Pentagonul a transmis că numărul total al deţinuţilor la Guantanamo este în prezent de 164 de bărbaţi.

Cei doi algerieni eliberați au luat parte la protestul celor 120 de deţinuţi care vor să atragă atenţia lumii asupra condiţiei incerte din spatele gratiilor.  

Dintre cei 164 de deţinuţi încă închişi la Guantanamo, 46 sunt în „detenţie nelimitată“, o formă de statut de prizonieri de război care nu pot fi inculpaţi, din lipsă de probe, însă nici eliberaţi din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru SUA. Aceştia au intrat în greva foamei acum mai bine de şase luni, 44 dintre ei fiind hrăniţi cu forţa.

Din septembrie 2012 niciun prizonier nu a mai părăsit închisoarea Guantanamo Bay din Cuba.

În prezent, 90 de prizonieri mai au permisiunea de eliberare sau de transfer, însă cunt blocați acolo din cauza procedurilor de securitate.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   Barack Obama