Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Statele Unite condamnă Kremlinul după otrăvirea unui spion rus în Marea Britanie: "O forţă iresponsabilă şi o sursă de instabilitate în lume"

Statele Unite condamnă Kremlinul după otrăvirea unui spion rus în Marea Britanie: "O forţă iresponsabilă şi o sursă de instabilitate în lume"

Un articol de: - 13 Mar 2018, 09:24
Statele Unite condamnă Kremlinul după otrăvirea unui spion rus în Marea Britanie: "O forţă iresponsabilă şi o sursă de instabilitate în lume" Externe

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a condamnat Rusia privind otrăvirea cu neurotoxină a unui fost spion rus aflat acum pe teritoriul Marii Britanii. Oficialul american a numit Rusia drept "o forţă iresponsabilă şi o sursă de instabilitate în lume" şi a precizat că Statele Unite vor fi solidare cu Marea Britanie şi îşi vor coordona răspunsul la atac, conform Politico.

Otrăvirea lui Sergei Skripcal a fost "un act cu adevărat impertinent" a afirmat Rex Tillerson în faţa presei în timpul unei vizite în Africa.

Secretarul de Stat a susţinut că până în acest moment nu este clar dacă guvernul ruse se află în spatele atacului sau dacă este vorba de altcineva, dar a precizat că este peste puterea sa de înţelegere că un stat poate să facă o aşa acţiune cu potenţial de a răni multe persoane.

Într-un comunicat făcut public în aceeaşi zi, Rex Tillerson a arătat că Statele Unite au "încredere totală" în concluzia la care au ajuns britanicii, care au spus că Rusia este "probabil responsabilă".

"Nu există niciodată o justificare pentru acest tip de atac, să încerci să ucizi un cetăţean aflat pe teritoriul unui stat suveran şi suntem revoltaţi că Rusia pare să arate din nou un asemenea comportament. De la Ucraina la Siria şi acum Marea Britanie, Rusia continuă să fie o forţă iresponsabilă şi o sursa de instabilitate în lume, acţionând cu sfidare faţă de suveranitatea altor state şi faţă de vieţile cetăţenilor", a subliniat şeful diplomatţei americane.

"Suntem de acord ca cei responsabili, atât cei care au comis crima, dar şi cei care au ordonat-o, trebuie să suporte consecinţe serioase. Suntem solidari cu aliaţii noştri din Marea Britanie şi vom continua să ne coordonăm îndeaproape răspunsurile", a adăugat Tillerson. 

Cel puţin două persoane, fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica sa Yulia, au ajuns în stare critică la spital după ce au fost în contact cu neurotoxină.


 

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   Rusia,   Spin