Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O stație spațială în derivă se va prăbuși pe Pământ: Când se va întâmpla acest lucru (VIDEO)

O stație spațială în derivă se va prăbuși pe Pământ: Când se va întâmpla acest lucru (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 31 Mar 2018, 20:47
O stație spațială în derivă se va prăbuși pe Pământ: Când se va întâmpla acest lucru (VIDEO) Externe

O staţie spaţială lansată de China se va dezintegra şi va ajunge pe Terra în zilele următoare. Maşinăria de mărimea unui autobuz se va dezmembra şi va arde în atmosferă, înainte de a atinge Pământul. Specialiştii spun că nu trebuie să ne facem griji. Şansele ca bucăţile să lovească vreo persoana sunt nule. Însă acestea vor forma un spectacol de lumini pe cer și ar putea ajunge chiar și în România, informează B1 TV.

Prima staţie spaţială a chinezilor se va prăbuşi pe Pământ. Staţia spaţială Tiangong1 ar urma să ajunga pe Terra între 30 martie şi 2 aprilie.

Cea mai mare parte din acest laborator de nouă tone, scăpat de sub control de statul chinez, se va aprinde atunci când va pătrunde în atmosfera planetei noastre. 

Prăbuşirea lui Tiangong1 va putea fi observată pe cer, cu ochiul liber. Va arăta exact ca o ploaie de stele. Resturile care vor supravieţui reintrării în atmosfera terestră ar putea ajunge şi pe teritoriul României. Printre zonele estimate pentru impact se numara Europa de Est, Nordul Africii sau Oceanul Pacific. Staţia spaţială se deplasează cu o viteză de 27.000 de kilometri pe oră, motiv pentru care nu poate fi determinat cu exactitate locul în care se va prăbuşi.

Chinezii au lansat laboratul spaţial Tiangong 1 în 2011. Aceştia au pierdut controlul navei de 9 tone în august 2016.

Nu este prima dată când resturi spațiale se prăbușesc pe Terra. În 1991, cel mai mare fragment dintr-o navetă spațială de pe stația spațială sovietică „Salyut 7'' s-a cazut în Argentina. Nimeni nu a fost însă rănit.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Citeşte mai multe despre:   China