Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Stațiunile turistice din Turcia ramân goale: Rușii preferă de anul acesta Cipru (VIDEO)

Stațiunile turistice din Turcia ramân goale: Rușii preferă de anul acesta Cipru (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2016, 16:19
Foto: vesti.ru Externe

După agravarea relațiilor diplomatice dintre Rusia și Turcia, turiștii ruși au decis să nu își mai facă vacanțele pe stațiunile turcești și preferă în schimb să meargă în Cipru.

Experții în turism au comparat numărul celor care au vizitat Turcia în primele săptămâni de vară din acest an cu datele pe anul trecut și au observat schimbarea preferințelor în rândul rușilor. Conform informațiilor publicate de jurnaliștii de la vesti.ru, numărul turiștilor ruși care au vizitat stațiunea Antalia este în scădere cu aproape 99%. Dacă între 1-16 iunie 2015, au fost 318.000 de vizitatori ruși, în aceeași perioadă din 2016 au fost doar 3.500.

Stațiunile din Turcia părăsite de turiștii ruși

După retragerea rușilor de pe piața turistică din Turcia, operatorii au încercat să salveze situația încercând să atragă vizitatori din alte zone ale Europei, dar probleme nerezolvate cu securitatea și atacurile teroriste care au avut loc în ultime luni, au făcut stațiunile turce să rămână aproape goale.

Potrivit acelorași date menționate anterior, numărul turiștilor ruși aproape s-a dublat în Cipru, în lunile ianuarie-iunie ajungând la un număr de aproximativ 172.000.  Succesul stațiunilor cipriote este ajutat și de felul mai ușor de obținere a vizelor în comparație cu alte destinații turistice precum Turcia sau Egipt.

Citeşte mai multe despre:   turism,   Turcia,   Cipru,   Rusia,   turisti,   vacante
 
Loading...